baltymai

Kokosiniai sausainiai be cukraus - sveiki ir skanūs, tinka sportuojantiems

10:41

 
Gruodžio pabaigoje savo Instagram paskyroje (kviečiu sekti ;) ) ir Facebook stories užklausiau, ar aktualu sveikesni receptai, kurie padėtų sugrįžti į sveikesnę mitybą. Sutikite, gruodis pilnas neracionalių derinių (5 skonių silkutė, kurią užkandi pyragėliu su grybais ir užgeri kisieliumi bei aguonpieniu, o vėliau atkeliauja baltos mišrainės, antys, tortai ir sausainiai). Juolab su metais lėtėja medžiagų apykaita ir visos šventinio stalo pramogos vis stipriau apsivynioja mūsų klubus. Paliūdime pasižiūrėję į pernykščius džinsus ir gyvename toliau arba imamės kokios nors kiaušinių dietos, grikių dietos, sulčių dietos ar dar kažko, kas turėtų padėti greitai netekti svorio ir leisti džiaugtis senais drabužiais. Pažįstama situacija?
Gyvenime niekad nesilaikiau nei vienos dietos - neturiu tam valios. Čia galbūt ir geras ir blogas dalykas. Tačiau 2017-ųjų pabaigoje ėmė liūdnos mintys perkant naujus džinsus - jaučiausi stora ir nelaiminga. Lankiau sporto klubą, bet vakarienei valgydavau bet ką, tad naudos jokios. Tuomet į mano interneto akiratį pakliuvo besišypsančių merginų kvietimas nuo sausio 1 pradėti 5 dienų detoksą - žinau, skamba kvailai. Bet susidomėjau, nes planas žadėjo, kad tai nebus tik sultys arba marinimas badu. Ir dabar jau 3-ią kartą sausio 1-5 dienomis dalyvauju mažame iššūkyje su savimi, kai 5 dienas nenaudoju cukraus ir baltų miltų gaminių. Taip, tik dvi taisyklės. Šį planą nemokamai galite atsisiųsti iš oficialaus Tone It Up puslapio arba paspaudę ČIA. Tad nuo tų 5 dienų prasidėjo mano kelias sveikesnės mitybos link. Jau žinau, kad galima namų sąlygomis pasiekti rezultatų. Taip pat žinau, kad svarstyklės ir kelnių dydis neatneša laimės. Tačiau balansas ir susitarimas su savimi tikrai prideda džiaugsmo.
Tad prie ko čia kokosiniai sausainiai?? Jie yra iš mano minėto 5 dienų plano. Tikrai skanūs ir lengvai paruošiami.

Žinoma svarbu nepamiršti: kokoso drožlės ir bananai yra tikrai kaloringi, tad šių sausainukų tikrai nerekomenduojama kimšti kiek telpa. Vėl gi - visa Tone it Up esmė, kurios išmokau, kad būtinas saikas ir apgalvojimas. 1 porcija - vienas sausainukas. Jis tikrai numalšina 16 valandos emocinį alkį, kai darbe žiauriai norisi paskanauti su kava. 

Proteinas. Nežinau ar esate susidūrę su maistinių medžiagų skaičiavimu, bet aš tuo kažkada užsiėmiau ir supratau, kad su maistu gaunu per mažai baltymų. Mano pagrindinis maistas yra angliavandeniai ir riebalai, o tai puikus derinys svorio augimui. Deja, jei tikslas graži figūra ir sotumo jausmas - baltymai yra būtinas ingredientas kasdienėje mityboje. Pasinaudodami skaičiuoklėmis galite nusistatyti savo normas (pvz. https://www.calculator.net/macro-calculator.html) nors žinoma visad geriau pasitarti su specialistu.
Jei esate ne vegetaras ar veganas baltymų lengviau gauti su liesa mėsa, žuvimi, pieno produktais. Jei nevalgote gyvūninės kilmės produktų - ankštiniai augalai Jūsų draugai. Esmė - valgant produktus su daugiau baltymų ilgiau būsime sotūs, tad nenorėsime užkandžiauti taip greitai, kaip po to puraus keksiuko su šokoladu.
Vienas iš patogių būdų papildyti mitybą baltymais - baltymų arba proteino milteliai. Nereikia jų bijoti - jie tikrai iš moters nepadarys kultūristės :D Tiesiog leis patogiu būdu gauti baltymų. Nemaža dalis jų su saldikliais, tad įprastas kokteilis iš špinatų ir bananų bus gardesnis. Proteino papildų galima rasti ne tik iš pieno, išrūgų, tačiau ir kiaušinių, jautienos ar žirnių. Verta nusipirkti skirtingų rūšių mažais pakeliais ir išbandyti, kas tinka ir patinka.

Kokosiniai sausainiai be cukraus
14 sausainių

2 vidutiniai prinokę bananai
100 g kokoso drožlių
55 g proteino miltelių (arba avižinių miltų)
1 kiaušinis

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Bananus sutrinkite ir sumaišykite su kitais ingredientais. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite kauburėlius. Kepkite 13 minučių.

Skanaus :)

Pagal Tone it Up

You Might Also Like

0 comments