bananai

Priešpiečių šluota - žaliasis kokteilis

08:21

Kaip prabėgo Jūsų šventės? Ar jau norisi pailsėti ir pakilti nuo stalo? Stengiausi valgyti saikingai - paragauti visko, bet nekimšti be proto. Tačiau žinoma pilvelis nepadėkos už tokią maisto fiestą. Tad dalinuosi savo super kokteiliu, kuris vadinasi priešpiečių šluota. Kodėl priešpiečių? Nes pusryčiams man būtina kava ir jokių kompromisų. Šis kokteilis puikus, leis lengvai užkąsti ir neapsisunkinti. Špintams ir bananui į kompaniją sudėjau 4 super ingredientus, kurie padės greičiau atkurti organizmo balansą ir sumažinti sunkumo jausmą.

  • Ispaninio šalavijo  sėklos - dar vadinamos Čija, savo savybėmis yra gan artimas mūsų gerai pažįstamiems linų sėmenims. Ispaninio šalavijo sėklos yra puiki žarnyno šluota, turi maistinių medžiagų, suteikia sotumo jausmo. Jos absorbuoja daug skysčio, todėl niekada nevartokite šių sėklų sausų – jei jų nepamerksite į skysčio turinčią terpę, patekusios į jūsų organizmą skystį trauks iš jo. Šios sėklos mėgstamos ir vegetarų ir tiesiog norinčių praturtinti savo mitybą. Išbrinkusios turi tarsi gelinį apvalkalą, tačiau viduriukas gali išlikti truputį traškus (priklausys nuo to, kiek ilgai bus mirkomos). Berkite šių sėklų į bet kokius skysčio turinčius patiekalus – košes, sriubas, kokteilius, troškinius. Tačiau nereiktų suvartoti daugiau nei 30 g per dieną (apie 2,5 valgomojo šaukšto).
  • Malti linų sėmenys - jose taip pat yra vitaminų, mineralų. Jos šiek tiek brinksta (veganai naudoja vadinamus flax egg ir visai sėkmingai pakeičia kiaušinį kai kuriuose kepiniuose būtent maltais linų sėmenimis su vandeniu). Jose yra tirpių ir netirpių skaidulų. Netirpios skaidulos slopina vidurių užkietėjimą, didina žarnyno peristaltiką.
  • Spirulina - ji turtinga vitaminu B12, baltymais, o tai svarbu jei laikotės vegetariškos arba veganiškos dietos. Taip pat spirulinos sudėtyje yra aptinkama vienos rečiausių nepakeičiamų riebalų rūgščių – gamalinoleno rūgšties – kurios gauti pakankamai vartojant kitus maisto produktus yra ganėtinai sudėtinga, bei kuri pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis (pagal gerakarma.lt).
  • Balkšvojo gysločio luobelės - dar vienas ingredientas, kuris padeda valyti organizmą ir priskiriamos toksinus valančios savybės. 

Priešpiečių šluota - žaliasis kokteilis
1 porcija

1 mažas bananas
40 g špinatų
250 ml vandens
1 valg. š. ispaninio šalavijo chia sėklų
1 valg. š. maltų linų sėmėnų
1 valg. š. spirulinos miltelių
1 valg. š. balkšvojo gysločio luobelių

Į kokteilinę sudėkite visus ingredientus. Išplakite ir gerkite.

Skanaus :) 

You Might Also Like

0 comments