daržovės

Meksikietiška sriuba su jautiena a la Caldo de Res

22:02

 Mano namuose vis dar nedingsta noras valgyti meksikiečiam artimą maistą. Šį kartą jautienos sriuba, kuriai kaip bazinį receptą naudojau Caldo de Res. Jame dar būtų bulvių ir jelapeno pipiro, tačiau jų nedėjau. Ši sriuba turtinga, soti ir labai skani. Jei darganotas oras jums ne prie širdies - ši sriuba tikrai sušildys iš vidaus.
Jai ruošti rinkausi jautienos kulninę. Man labai patinka ši jautienos dalis, nes pavirta 2-3 valandas subyra. Be to troškinant dalį kartu su kaulu gauname puikų sultinį. Tad truputis kantrybės sriubai puode ir mėgausitės tobulu skoniu.
Meksikietiška jautienos sriuba
4 porcijos

2 valg. š. aliejaus
1 svogūnas
400 g jautienos kulninės su kaulu
druskos
pipirų
2 vidutinės morkos
400 g konservuotų pomidorų skardinė
1 litras jautienos sultinio
žiupsnis džiovintos aitriosios paprikos miltelių
400 g konservuotų pupelių mišinio (manasis buvo iš Rimi)
200 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų
10 g šviežios kalendros lapelių

Pateikimui:
šviežios kalendros
8 ridikėliai
kvietinių tortilijų
žaliosios citrinos sulčių

Dideliame nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite į puodą, apkepkite 2 minutes ant vidutinės kaitros. Svogūnus sustumkite į kraštus, dėkite į vidurį jautieną, pagardinkite ją druska ir pipirais ir apkepkite po 2 minutes ir abiejų pusių. Susmulkinkite morkas ir sudėkite į puodą. Pakepkite 3 minutes viską maišydami. Supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, išmaišykite ir troškinkite ant vidutinės kaitros 1,5 valandos. Tuomet pagardinkite aitriąja paprika, sudėkite pupeles, kukurūzus, pagardinkite smulkinta kalendra ir virkite dar 1-1,5 valandos. Kai mėsa jau gražiai skirsis į dalis - išimkite ją, susmulkinkite, iš kaulo išstumkite čiulpus ir viską sudėkite atgal į sriubą. Išmaišykite ir tiekite. Papuoškite šviežia kalendra, smulkintais ridikėliais, įspauskite šiek tiek žaliosios citrinos ir tiekite su tortilijų paplotėliais.

Skanaus :)

Pagal All recipes

You Might Also Like

0 comments