be cukraus

Migdoliniai sausainiai su cinamonu (Snickerdoodles) be miltų ir be balto cukraus

22:36

Šis karantino laikotarpis man vienas geriausių nuo studijų laikų. Taip, suprantu, kad daugeliui verslų tai sudėtinga situacija, kad yra susirgusių. Tačiau, kai žiūriu iš asmeninės prizmės, tai laikas, kai pagaliau esu pailsėjusi, produktyvi ir besidžiaugianti gyvenimu. Nuo pat karantino pradžios mečiau sau mažą iššūkį - nevalgyti cukraus ir kviečių produktų, jei tai įmanoma. Jau penkta savaitė ir ... viskas gerai. Užvakar ragavau savo keptų įprastų sausainių su visais įprastais ingredientais - skanu, bet šie patiko labiau (todėl pirmi ir į blog'ą keliauja). Tad džiaugiuosi savimi, kad karantino metu esu kartu su tais, kurie liūdi dėl uždaryto sporto klubo ir sportuoja namie. Šias penkias savaites sėkmingai darau mankštą pagal Tone It Up aplikaciją.
Bet grįžkime prie sausainių. Užsienyje tokie vadinami Snickerdoodles vardu. Kodėl toks pavadinimas? Niekas nežino. Vikipedija sako, kad galbūt tai klaidingai prigijęs vokiškas pavadinimas Schneckennudel, o galbūt Naujosios Anglijos mada duoti kepiniams tiesiog keistus ar juokingus pavadinimus. Na su mums įprastais Snickers šie migdoliniai sausainiai nesusiję. Ko tikėtis? Traškių, gardžių riešutinių sausainių. Medaus skonis buvo intensyvus, tad jei jis jums nepatinka - naudokite kitą priimtiną saldiklį. Tiks klevų, stevijos, datulių sirupai, paprastas cukraus sirupas.
Migdoliniai sausainiai su cinamonu
8 sausainiai

150 g migdolų miltų
20 g kokosų miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
50 g kokosų aliejaus
65 g skysto medaus (arba klevų, stevijos, dalių, cukraus sirupo)

Apvoliojimui
1/2 arb. š. cinamono
2 valg. š. kokosų žiedų cukraus

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių
Sumaišykite migdolų ir kokosų miltus, kepimo miltelius. Migdolus galite susimalti ir patys. Supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų ir skystą medų. Išmaišykite tešlą. Ji bus lipni ir minkšta, tačiau turėtumėte suformuoti kamuoliuką.
Apvoliojimui sumaišykite cinamoną ir kokosų žiedų cukrų ir jam apvoliokite visus kamuoliukus. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir suspauskite stikline. Kepkite 9 minutes. Leiskite 10 minučių atvėsti ant skardos, o tuomet perkelkite ant grotelių, kad atvėstų.

Vienas sausainis, jei naudojate medų:
218 kcal, 12,9 g angliavandenių, 16,3 g riebalų, 5 g baltymų

Pagal Love Sweat Fitness receptą

You Might Also Like

0 comments