salotos

Geriausios gausios salotos pasaulyje

09:00

 

Žinau, kad mano tinklaraštyje yra tobuliausi šokoladiniai keksiukai pasaulyje (šiemet juos vėl kepiau, nuomonės nepakeičiau), tad pavadinimais tikrai nesišvaistau.Man patinka visas maistas, kurį gaminu, tačiau pro fotoaparato akį pasižiūriu tik į tikrai išskirtinius, vertus išsaugojimo ir pasidalijimo. 

Taigi, kas šias salotas padaro geriausiomis? Ingredientų kompleksas ir skonių jūra. Man jos labai priminė apsilankymą Bulgarijoje, kai tradiciniame restorane užsisakėme salotų miksą - vos po truputį įvairiausių tradicinių salotų vienoje lėkštėje. Jei kada sugrįšiu į Sofiją - būtinai ten vėl nueisiu. Taigi, kas sudaro tuos skonius? Pirma - marinuotos pupelės. Antra - keptų paprikų ir migdolų pagardas. Trečia - šių komponentų dermė. Jas atradau dar karantino metu pas taip mėgiamas Tone it up merginas ir gaminau nesuskaičiuojamą kiekį kartų. Jas galite teikti kaip visiškai vegetarišką versiją (nuotraukoje jos su sprandinės šašlyku) arba gardinti mėgstama mėsa ar žuvimi. Net ir aitriai marinuotas tofu čia tiks į kompaniją. Tiesa jos nebus labai tinkamas variantas neštis į darbą - nebent esate nusiteikę apsiginkluoti bent 4 indeliais, kad pietūs darbe neprimintų „kas liko po baliaus“ likučių. Mano vyrui šios salotos taip patiko, kad prašė įdėti ir į darbą :) .

Geriausios gausios salotos pasaulyje
2 porcijos


50 g plautų gražgarsčių
50 g virtų bolivinių balandų
4 nedideli trumpavaisiai agurkai
4 konservuotų artišokų šerdys
12 alyvuogių (labiausiai tiktų kalamata)
Marinuotų pupelių
Pagardo a la Romesco
50 g feta sūrio

Marinuotos pupelės:
1 skardinė baltų konservuotų cannellini pupelių
2 ilgi svogūno laiškai
1/4 balto svogūno
1/2 citrinos sulčių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų

Pagardas a la Romesco
2 keptos ir nuluptos paprikos
150 g blanširuotų migdolų
2 skiltelės česnako
druskos
1/4 arb. š. rūkytos paprikos miltelių

Pradėkite nuo pupelių. 
Pupeles nusunkite ir sudėkite į nedidelį dubenėlį su dangteliu. Svogūno laiškus ir svogūną susmulkinkite ir suberkite ant pupelių. Supilkite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, pagardinkite druska ir pipirais. Viską sumaišykite. Uždenkite dangtelį ir atsargiai pakratykite. Palikite marinuotis.
Toliau ruoškite padažą a la Romesco.
Į kombaino arba rankinio smulkintuvo indą sudėkite keptas paprikas, migdolus, česnaką, druską ir rūkytos paprikos miltelius. Viską sutrinkite iki pesto konsistensijos. Jei paprikos nemėsingos ir prastai malasi -galite įpilti 1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus.
Ruoškite salotas.
Į dvi lėkštes padalinkite gražgarstes. Tuomet dėkite bolivines balandas. Agurkus perpjaukite į 4 dalis ir irgi dėkite į lėkštes. Artišokų šerdis padalinkite pusiau, alyvuoges galite sutraiškyti. Uždėkite pupelių su marinatu, pagardo a la Romesco ir užtrupinkite fetos sūrio.

Galite tiekti vienas arba su mėgstama mėsa, žuvimi, tofu. 

Skanaus :) 

Pagal Tone it up

You Might Also Like

0 comments