Pages

2013-07-22

Ėriena su raudonėliais

Labai norėjau išbandyti ėrieną, tad kai ją pamačiau parduotuvėje nedelsdama nusipirkau. Šią mėsą suporavau su raudonėliais ir česnakais - geras derinys. Be to buvo proga išbandyti minisodas.lt užauginta raudonėlį.
1 porcija
2 ėrienos šonkauliukai
keli lapeliai raudonėlio (naudojau savo augintą)
keli lapeliai baziliko
2 skiltelės česnako
žiupsnelis pipirų
aliejaus
druskos

Ėrieną nuplaukite ir nusausinkite.
Raudonėlio lapelius pasmulkinkite ir jais įtrinkite mėsą. 1 skiltelę česnako smulkiai supjaustykite griežinėliais. Padarykite mėsoje įpjovas ir sukiškite česnakus. Uždėkite keletą pipirų, apšlakstykite aliejumi ir palikite marinuotis šaltai 1-2 valandas.
Įdėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 minučių.
Pomidorą smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska, pipirais, sudėkite antrą skiltelę pjaustyto česnako, pagardinkite smulkintais bazilikais.
Ištraukite mėsos gabalėlius, supilkite pomidorų padažą, dėkite mėsos gabalėlius ant viršaus ir kepkite dar 15-20 minučių, kol padažas ims gražiai burbuliuoti.

Skanaus :)

2 komentarai: