Iki naminės kavos ar Chai latte tobulybės dažnai pritrūksta tik pieno su puta. Taigi, kaip paruošti kavą su puta namie?
Brangiausias variantas: pirkit kavos aparatą su pieno plakimo funkcija.
Ne toks brangus variantas: pirkti elektrinį pieno putų plaktuvą. Tiesa turiu tokį "kotelį" su baterija iš Ikea - nepatinka, neišplaka. Nors pusseserė naudoja ir sako jai gerai būna. Gal maniškiui reikia geresnių baterijų?
Pigesnis variantas: iš Tuperware nusipirkti pieno putų plaktuvą (pas mane su tokiu ir ruoštas - viskas veikia.
Pigus variantas: panaudoti kavos/arbatos nuspaudėją, vadinamą french-press (išbandyta - veikia).
Pigiausias variantas pagal Jamie Oliverį: karštą pieną plakite mažame stiklainyje (nebandžiau).
Jei rinksitės 2-4 variantus atminkite:
Naudokite riebų pieną - jis lengviau išsiplaka.
Naudokite šviežią pieną.
Pieną pakaitinkite iki beveik virimo.
Pasirūpinkite, kad jūsų plakimo įrankis būtų švarus.
Šiek tiek apie pieno plakimą su french-press. Tinklelis esantis jame kilnojant jį aukštyn žemyn iš karšto pieno suformuos putas. Tai reikia daryti pakankamai greitai. Video čia. Beje - nepilkite viso kiekio pieno - mažesnį kiekį išplakti daug lengviau. Tad jei gaminsite Chai latte - pusę karšto pieno supilkite į puodelį su sirupu, o likusį suplakite.
1 puodelis naminės Chai latte
200 ml riebaus pieno
3 arb. š. Chai latte sirupo
Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Į puodelį įpilkite sirupo. Pusę karšto pieno supilkite į puodelį, o likusį suplakite ir tuomet supilkite į puodelį.
Skanaus :)
Išbandžiusi esu su french press - viskas veikia, elementaru ir paprasta :)
AtsakytiPanaikintiTaip taip taip - nebūtina visokių fancy tupervarinių reikalų. O kad būčiau tai žinojus prieš "paaukodama" tą sumą jiems.. :)
Panaikinticha, kaip tik ką tik tą dariau, ir su savo naminiu kapučinu atėjau prie kompo... ir net nufotkinau ir aprašyti ketinau, bet tu mane aplenkei.
AtsakytiPanaikintiNa ir kas, parašysiu ir pas save
Susiekė matyt mintys per visatos protą :D Skanios kavos ;)
Panaikintibutinai pasigaminsiu, atrodo nerealiai! o sakykit, kiek laiko pradarytas sirupas gali buti laikomas ir kokiomis salygomis?
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuos, kad receptas sudomino :)
PanaikintiDėl laikymo sąlygų sunku atsakyti. Laikau steriliame stiklainyje užsuktą, padėtas tamsioje spintelėje. Nelaikyčiau ilgiau nei 3 mėnesius, kadangi tai namie ruoštas gaminys, be to iš jo juk nuolatos nusemiama šaukšteliu :)
Man Ikejos plakiklis irgi nieko gero - tas pats, kas su šakute plakčiau. Teko nusipirkti kavos aparatą :D
AtsakytiPanaikintiIr aš mielai iškeisčiau plakiklį į kavos aparatą su šia funkcija :D
Panaikinti