Kas gali būti geriau nei keksiukai? Turbūt iš jų kiekio mano blog'e matosi, kad tikrai labai juos mėgstu. Šie - pirmas bandymas dekoruoti kreminėmis rožėmis :)
O mėtinis kremas todėl, kad Ecodenta padovanojo dantų pastos (ačiū, dar nebuvau bandžiusi) ir mėtą. O mėtas aš labai mėgstu: arbatoje, sausainiuose ir kreme. Keksiukų receptui panaudojau Aušros receptą - suintrigavo, kad dedasi skysta kava, bet deja iškepus jos neliko nei kvapo - buvo maloniai šokoladiški keksiukai. Bet nieko - ieškosiu kito gero kavos keksiukų recepto.
O šie irgi labai skanūs, vidutiniškai drėgni, vos vos traškiu viršumi.
~ 16 keksiukų:
4 šaukštai kakavos miltelių
1/4 stiklinės* stiprios karštos kavos (naudojau tirpią, 3 arb. š.)
2-3 lašai vanilės kvapo arba 1 arb. š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
125 g miltų (naudojau rupius kvietinius)
175 g cukraus
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
185 g sviesto, kambario temperatūros, supjaustyto mažais gabalėliais
1 stiklinė tamsaus šokolado gabalėlių
30 g kokoso drožlių
Kremas:
55 g sviesto, kambario temperatūros
žiupsnis vanilinio cukraus
2 1/2 stiklinės cukraus pudros, persijotos
225 g grietinėlės sūrelio, šalto
8 lapeliai mėtos
2 arb. š. mėtų sirupo (žalios spalvos)
*1 stiklinė = 236 ml
Keksiukai: orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Į keksiukų skardą sudėkite popierines formeles.
Išplakite kakavos miltelius ir karštą kavą. Palikti, kad atvėstų. Į atvėsusį kakavos mišinį supilkite vanilės esenciją, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
Į didoką dubenį kartu persijokite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Į miltų mišinį supilkite kakavos mišinį ir sudėkite susmulkintą sviestą. Elektrinį mikserį nustatykite ant žemiausio greičio ir gerai viską išmaišykite. Kai nebeliks sausų miltų, padidinkite mikserio greitį ir viską maišykite dar maždaug 1 minutę.
Suberkite šokolado gabalėlius bei kokoso drožles ir vėl gerai išmaišykite.
Tešlą dėkite į paruoštas keksiukų formeles, ne daugiau kaip 3/4 formelių tūrio. Kepkite maždaug 15 – 20 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.
Kremas: elektriniu mikseriu išsukite sviestą iki purumo, maždaug 2 – 3 minutes. Suberkite vanilinį cukrų. Sudėkite kreminį sūrelį, kapotas mėtas ir sirupą, cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite.
Kremą sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu ir papuoškite atvėsusius keksiukus.
Skanaus :)
O mėtinis kremas todėl, kad Ecodenta padovanojo dantų pastos (ačiū, dar nebuvau bandžiusi) ir mėtą. O mėtas aš labai mėgstu: arbatoje, sausainiuose ir kreme. Keksiukų receptui panaudojau Aušros receptą - suintrigavo, kad dedasi skysta kava, bet deja iškepus jos neliko nei kvapo - buvo maloniai šokoladiški keksiukai. Bet nieko - ieškosiu kito gero kavos keksiukų recepto.
O šie irgi labai skanūs, vidutiniškai drėgni, vos vos traškiu viršumi.
~ 16 keksiukų:
4 šaukštai kakavos miltelių
1/4 stiklinės* stiprios karštos kavos (naudojau tirpią, 3 arb. š.)
2-3 lašai vanilės kvapo arba 1 arb. š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
125 g miltų (naudojau rupius kvietinius)
175 g cukraus
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
185 g sviesto, kambario temperatūros, supjaustyto mažais gabalėliais
1 stiklinė tamsaus šokolado gabalėlių
30 g kokoso drožlių
Kremas:
55 g sviesto, kambario temperatūros
žiupsnis vanilinio cukraus
2 1/2 stiklinės cukraus pudros, persijotos
225 g grietinėlės sūrelio, šalto
8 lapeliai mėtos
2 arb. š. mėtų sirupo (žalios spalvos)
*1 stiklinė = 236 ml
Keksiukai: orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. Į keksiukų skardą sudėkite popierines formeles.
Išplakite kakavos miltelius ir karštą kavą. Palikti, kad atvėstų. Į atvėsusį kakavos mišinį supilkite vanilės esenciją, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
Į didoką dubenį kartu persijokite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Į miltų mišinį supilkite kakavos mišinį ir sudėkite susmulkintą sviestą. Elektrinį mikserį nustatykite ant žemiausio greičio ir gerai viską išmaišykite. Kai nebeliks sausų miltų, padidinkite mikserio greitį ir viską maišykite dar maždaug 1 minutę.
Suberkite šokolado gabalėlius bei kokoso drožles ir vėl gerai išmaišykite.
Tešlą dėkite į paruoštas keksiukų formeles, ne daugiau kaip 3/4 formelių tūrio. Kepkite maždaug 15 – 20 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.
Kremas: elektriniu mikseriu išsukite sviestą iki purumo, maždaug 2 – 3 minutes. Suberkite vanilinį cukrų. Sudėkite kreminį sūrelį, kapotas mėtas ir sirupą, cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite.
Kremą sukrėskite į konditerinį maišelį su antgaliu ir papuoškite atvėsusius keksiukus.
Skanaus :)
Mmmm, įsivaizduoju koks gėris tokie keksiukai... Mėta ir šokoladas - labai vykęs derinys.
AtsakytiPanaikintiBuvo labai gaivu, o šokolado gabalėliai viduje skaniai nustebina :)
PanaikintiIr nepagalvotumei, kad kreminės rožės darytos pirmą kartą :)
AtsakytiPanaikintiDėkui :) dėl to ir nuotraukose maximum 3 keksiukai, kad nesimatytų kitų broko :D bet manau praktikuosiuos dažniau ;)
PanaikintiKeksiukai atrodo labai puikiai! :) Ir nuotraukos kaskart vis gražesnės, šaunuolė :)
AtsakytiPanaikintiBet klausimas man visai kitas iškilo: ir kaip tu viską spėji?! :))
P.S. Aš visai pamiršau šitą dovaną pasauliui parodyt, viešai padėkot ir pasidžiaugt. Ups :)
Ačiū ačiū ačiū :)
PanaikintiKaip spėju? Naa kai kurie receptai paruošti vieną puikią savaitgalio dieną, kai buvau viena namuose :) kiti - vakare po darbo, kai pagamini, pykšt 20 nuotraukų ir sėdi valgyti :)
Sveiki,bandysiu ryt kepti šiuos keksiukus,bet ar būtina naudoti rupius miltus?Gal galima kvietinius ?
AtsakytiPanaikintiBeje,iš kur gauti šokolado gabalėlių?
AtsakytiPanaikintiSveiki Greta, tikiuos nepavėlavau - vis dar neturiu interneto namie :)
PanaikintiGalima naudoti ir kvietinius miltus - tokius pasirinkau, nes tik tokius turėjau. O šokolado gabalėliai - tai tiesiog susmulkintas šokoladas :)
Kas yra grietinėlės sūrelis?
AtsakytiPanaikintiTai minkštas kreminis sūrelis, bet ne varškė. Pagal pavadinimą tiktų Philadelphia, Rama creme bounjour be priedų, tiktų ir mascarponė.
PanaikintiMan labai patinka dantų pasta nuotraukoj, nes aš tikrai pagalvojau, kad į kremą keksiukų jos reik įdėt :D
AtsakytiPanaikintiDantų pasta nuotraukoj ta proga, kad jos gavau dovanų kartu su mėta :) nors rekomenduojama jos nenuryti, bet gal įspaudus žirnelį dėl kvapo nieko ir nenutiktų? :D
PanaikintiPuikiai atrodo! Tik klausimėlis kuo galėčiau pakeisti mėtų sirupą?:)
AtsakytiPanaikintiNa jei mėtų sirupo neturite - galite naudoti smulkintas mėtas. Arba keisti kitu mėgstamu sirupu :)
PanaikintiSveika,
AtsakytiPanaikintirecepto eigoje rašoma apie sausas mieles, bet prie keksiukų ingredientų jos neprirašytos. Tai kaip ten iš tiesų su jomis yra, reikia ar nereikia? :)
Sveiki, ar tikrai gerai perskaitėt? Matau tik "Kai nebeliks sausų MILTŲ, " :)
Panaikintisveiki, labai dailios rozytes, kokio diametro naudojot dekoravimo antgali ?
AtsakytiPanaikintiNeatsakysiu diametro - užsienyje jis vadinasi 1M, o Lietuvoje naudojau tokį, kokį gavau Kepėjo parduotuvėje Kaune (Šv. Gertrūdos gatvėje, Arevitos įranga).
Panaikintisveiki, o kada cukraus pudra i krema pilt?
AtsakytiPanaikintiSveiki, ačiū už pastabą. Kartu su sirupu :)
Panaikinti