Pages

2012-02-13

Tobuliausi šokoladiniai keksiukai pasaulyje

  

Kviečiu balsuoti už juos ir padėti man įgyvendinti svajonę - dalyvauti maisto ruošimo kursuose Toskanoje :)
Spausti čia ir ten balsuoti ;)
Na negalėjau likti savaitgalį be keksiukų. Juolab be keksiukų iš tokio gražaus tinklaraščio. Taigi kitas receptas nenuvylė. Ką čia nenuvylė - šie šokoladiniai keksiukai tobuliausi, kokius teko ragauti. Purus, švelnūs, minkšti, tirpstantys burnoje. O ir patobulinti juos galima kaip tik norisi - šį sykį tai  buvo pas Karoliną užmatyta kokosinė kepurė, kitą sykį galbūt bus maži šokolado gabalėliai, o vėliau riešutai, o po to... Žodžiu šis receptas tikrai turėtų tapti vienu iš jūsų mylimiausių keksiukų receptu. Drąsiai stojasi šalia baltų keksiukų.
Skaičiuojantiems kalorijas gaminti neverta - pažadu, kad vienu neapsiribosite. Na bet jei norite palepinti savo antrąją pusę - pirmyn, tikrai patiks. Keksiukai yra vidutinio saldumo, tad viduje tikrai galima paslėpti dar gabalėlį karvutės, Rududu ar šokoladinę širdelę...

Taip pat primenu, kad į popierėlius dėkite tik 3/4 kiekio. Šie labai išsipučia, nors dėjau po vieną ledų kaušelį.
Na o dabar prie recepto...

16-18 standartinių keksiukų

Keksiukų tešlai:
3 dideli kiaušiniai
250ml cukraus
7g vanilinio cukraus (apie šaukštą)
50g sviesto
100ml riebios grietinės
2 šaukštai stiprio kavos (2 šaukštelius tirpios kavos ištirpinau 2 šaukštuose vandens)
350ml miltų (405D tipo)
7g kepimo miltelių (apie 2 šaukštelius)
4 šaukštai karčios kakavos (apie 30g)
žiupsnelis druskos
100g šokolado (ne mažiau 52% kakavos)

Kokosinėms kepurėms:
1 didelis kiaušinis
100g cukraus pudros
200ml kokoso drožlių

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals ir padvigubės.
Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek ataušinkite. Sudėkite į jį grietinę ir kavą. Išmaišykite ir plona srovele nuolat maišydami pilkite į kiaušinių masę.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava ir druska. Įsijokite mišinį į kiaušinių masę po truputį ir nuolat maišydami.
Šokoladą ištirpinkite. Šiek tiek ataušinkite ir supilkite į tešlą. Viską gerai išplakite, kol tešla bus tarsi šilkinė.
Dėkite po didelį šaukštą į popierėliais išklotą kepimo formą.
Kokosinėms kepurėms sumaišykite visus ingredientus ir dėkite po šaukštelį ant kiekvieno keksiuko.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitė 15-20 minučių, kol kokosas gražiai parus.
Atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus :)

Tešla pagal Call me cupcake receptą
Kokosinės kepurės pagal Citrinos žievelę

80 komentarų:

  1. Mmmmm... dabar man darbe kaip tik praverstų koks vienas prie kavos :) Nors kaip ir minėjai abeoju ar galėčiau apsiriboti tik vienu :)) Jaučiu reiks vakare išsikepti, kad ryt darbe galėčiau gardžiuotis su kava :)
    Beja briuseliniai kopūstai su porais išėjo fantastiškai skanūs :)
    Ačiū už nuostabius receptus ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indre - džiaugiuosi visų pirma, kad briuseliniai patiko :)
      O keksiukus būtinai kepk. Jie gerai pučiasi - vieno kupino šaukšto užteka vienai formelei, tad iš šio kiekio man išėjo 18 :)

      Panaikinti
    2. Galima kepti paprastoje blekoje su išdėliotais poperiukais

      Panaikinti
    3. Na man nuvirsta :) formoms dažnai būna akcijų, tada galima ir už 4-5€ nupirkti.

      Panaikinti
  2. Ta kokosinė keksiukų kepurė atrodo žiauriai gerai :) vien dėl jos kepčiau ;) nes labai mėgstu kokosą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir aš jį be galo mėgstu. Ir papuošimas ir skanu (be to vis dar ruošiuosi tavo ugnikalnių gamybai ;) )

      Panaikinti
  3. Atrodo super! B8tinai kepsiu :)Ir pritariu Redai, tos kepurytės nerealios

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo tiesiog tobulai!Būtinai išbandysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Išbandžiau... dieviškai skanu... :) Ačiū už receptą !

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dievinu tokius puručius! Deja, ne iš visų receptų tokie gaunasi. Taviškius traukiu į sąrašą. Ačiū už atradimą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanūs, tik jau beveik gamybos pabaigoje pastebėjau, kad neturiu kokosų, tai liko be kokosinės kepurės.. įdėjau į vidų po gabalėlį pieniško šokolado su triufelių įdaru. Laaaabai skanu, tikrai pirmas receptas, kai keksiukai tokie purūs gavos, visi namai kvepia šokoladu ir kava..
    (Beje, ar miltų tikrai tiek daug reikia? pas mane beveik pusė liko).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiugu, kad patiko - sakiau, kad šis tas į vidų juos dar labiau pagerins ;) o dėl miltų - ar naudojote 350 mililitrų ar 350 gramų? Nes bent aš matavau su sugraduota matavimo stikline ml ir viskas buvo gerai. Be to šaunu, kad nepasimetėt, kai įtarėt, kad kažkas gal ne taip :)

      Panaikinti
    2. Ach tiesa.. ml o ne gramų, neapsižiūrėjau, atsiprašau. :)
      Jau išbandžiau ir su kokosinėm kepurėm, SUPER ;)

      Panaikinti
    3. Super! Tikiuosi jie tas jūsų namų mėgstamiausiais :)

      Panaikinti
  8. Kepiau ir as siuos keksiukus. Viska dariau pagal recepta ir deja, tesla nesigavo tarsi silkine, nes pastebejau, kad pagal recepta, tai sviesto 50g - labai mazai, reikia kur kas daugiau, na bent 150g. Arba tada miltu deti maziau apie 200g.. Svieta galima pakeisti aliejumi, kokius 200ml. Viskas butu kaip ir gerai, bet juose labai mazai dregmes, tad keksiukai tokie gaunasi per sausi, norisi dregnumo. Na, cia tiesiog mano patebejimas. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bet ar tikrai miltus mililitrais, o ne gramais matavote?

      Panaikinti
  9. Taip mililitrais viską matavau, kaip ir parašyta recepte....tik turbūt,jūsų -matavimo indas buvo, o mano - elektroninės svarstyklės, kurios rodo ir mililitrus :), o gal čia jose probleba :DDDD....Kitą kartą, kaip kespiu keksiukus, įdesiu daugiau sviesto, ir kas gausis būtinai parašysiu :)

    Diana

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na taip - naudojuos matavimo indu (neužgyvenau dar svarstyklių :) ), tad automatiškai, jei miltai persijoti jų svoris mažesnis tuose pačiuose mililitruose išeina. Mažiau nei 2 puodeliai miltų išeina man. Sviesto tiek nedaug, nes dar grietinė riebi įeina, pagal recepto orinalą niekas nekeista :). Na man pačiai įdomu kodėl taip, savaitgalį dar syk iškepsiu juos ir įdėsiu ir darbines foto, kad matytųsi tešlos konsistensija.

      Panaikinti
  10. Na, as padariau eksperimentą su svarstyklėmis. :) Susiradau menzūrėlę ir išsimatavau joje 200ml miltus, paskui pasvėriau su svarstyklėmis ml, ir pasirodo, kad mano svarstyklės neteisingai rodo - -60 ml :)))), tad aišku, aš kurkas daugiau ir sudėjau miltus, o kur dar kakava....:))))...
    Bet as siūlyčiau, Indre jums,truputi pakeisti recepta (nedaug), tik tam, kad keksiukai būtu drėgnesni. Grietinės įdėti 50gr, sviesto 100gr ir kakavos užteks - 20gr. (visa kita kaip parašyta recepte). Eksperimentuoti visada smagu ir įdomu. :)))
    Sėkmės Jums!

    Diana

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va kaip išėjo :) dėkui už pasiūlymą, savaitgalį tuomet ir pabandysiu kaip sakai - gal tikrai bus drėgnesni :) būtinai pasidalinsiu rezultatais (nors oras nežada gerėti ir duot gerą foną nuotraukoms :/ )

      Panaikinti
    2. Dėl tobulų keksiukų nuotraukų pasiryžau juos bandyti išsikepti net vėlyvą vakarą, belieka tik pasakyti, kad jie tobuli ne tik nuotraukose ;) Jie tiesiog nerealūs! Ačiū labai už receptą ;)

      Panaikinti
    3. Agne - tiesiog puiku :) ir dar įrodo, kad nevisad reikia pasitikėt gramais ir svarstyklėmis ;)

      Panaikinti
    4. Sviestas kepinuose ir duoda tą sausumą. Juk sausainiai trapūs iš sviesto kepami!.

      Panaikinti
  11. Liuks receptas- ir gražūs ir skanūs keksiukai! Man gavosi 24 ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko :) o dėl kiekio manau nenusivylėt ;) tiesiog formelės matyt kitokio dydžio

      Panaikinti
  12. sveiki, gal žinote, kiek bus 350ml gramais? :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nuostabūs:) Tokio šokoladinio kekso jau seniai nevalgiau ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai jie tobuli :) ne kartą kepiau ir visad puikiai pavyksta

      Panaikinti
  14. Katik issikepiau siu keksiuku! skonis tikrai labai geras,siaip nemegstu sokoladiniu kepiniu, bet sitie keksiukai man patiko :) tik va prazioplinau, kad kokoso drozles taip pat matuojamos ml ir idejau gramais :( tai plutele ne tokia gavosi kaip turejo, bet skonio nesugadino :) kitasyk idemiau ziuresiu i recepta :) labai aciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsiprašau, kad kartais yra netvarkos mano matavimuose, bet matuoju tuo, kuo turiu :>

      Panaikinti
  15. Pavadinimas atitinka realybę :) tai mano pirmi keksiukai gyvenime, ir tikrai nenusivyliau, skonis tiesiog nuostabus :) kepsiu dar ne sykį :) ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveika, o kepimo miltelių tikrai nebus per daug? Nes turėjau nekokią patirtį su jais, kepdama blynus padauginau ir gavos labai kartūs.:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, na manau tiek pozityvių pasisakymų rodo, kad nebus ;) nežinau kokius naudojate jūs - aš visad kepu su Dr. Oetker ir viskas pavyksta. Dėkite nubrauktus šauktelius, jei labai bijote. Tik tuomet jie gali taip labai neišsipūsti.

      Panaikinti
  17. Viskas kur rašoma, kad mililitrais, tai tiesiog matuota pagal ml sugraduotą stiklinę? :)Ketinu kepti, tad noriu pasitikslinti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, visad taip darau :) turiu tokią seną rusišką, arba naudoju tiesiog puodelį :) visad viskas pavyksta :)

      Panaikinti
  18. Super! Be plutelės irgi tobuli

    AtsakytiPanaikinti
  19. Patys skaniausi iki šiol kepti keksiukai! Kepiau jau gal daugiau nei dešimt kartų ir nė kartelio neteko nusivilti - ir šventėms, ir draugams, ir pasisedėjimams prie arbatos, jaukioms dovanėlėms bei žinoma į svečius einant nusinešti tinka.:) O kas smagiausia tai dar ir visiems ragavusiems labai labai patiko! :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko :) jie vieni tų, kurie visad puikiai pavyks. Linkiu ir daugiau skanių atradimų ;)

      Panaikinti
  20. Nuostabūs keksiukai!!! Dar viršų papuošiau avietiniu varškės kremu, tai visi liko sužavėti. Labai didelis ačiū už nuostabius receptus! P.S. kažkadais buvom kolegės Inmundo, tai atsimenu pasakojai, kad mėgsti gamint, bet neįsivaizdavau, kad taip puikiai gamini :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu skaityti, kad buvus kolegė aplankė, pagamino ir pavyko ;) tikiuos ir daugiau paeksperimentuoti, nes keksiukai - tai juk beribė fantazija ir fantastiškas skonis.

      Panaikinti
  21. LABAI LABAI AČIŪ už puikų receptą. Jau kelintą kartą kepu ir tooooookie skanūs gaunasi :) Nededu kokoso viršūnėlės,tai pudros tai kokosų neturiu, bet ir be jos keksiukai tikrai tobuli!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na keksiukų receptas vis tik priklauso Call me cupcake blog'ui - aš jį tik išverčiau ir pritaikiau viršūnę :) Džiugu, kad patiko ;)

      Panaikinti
  22. Kepsiu antrą kartą, pavadinimas pasiteisino :) kas paragauja prašo recepto

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu, kad patiko :) tikiuosi skatins tobulinti savaip ;)

      Panaikinti
  23. Norėjau paklausti: jei aš kepsiu silikoninėse keksiukų formelėse ar lengvai išsiims keksiukai, ar neprikibs? Turiu ir popierines formele, bet labaiu mėgstu silikoną. Ačiū;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, deja neturiu silikoninės keksiukų formos ir negaliu atsakyti :( teks išmėginti praktiškai ir pranešti...

      Panaikinti
  24. Labai aciu uz recepta! siek tiek gal pasirode per tirta tesla(nors viska ml dejau) tai imusiau kiausinuka nes net su saukstu sunku buvo paimti tesla. situacija isties pagerejo,tik norejau paklausti vieno dalyko: ar jie ir turejo gautis tokie sausesni puresni, labiau kaip keksas ar vis delto slapesni? Visi pyragai puikiai pavyksta, tik deja ne tie kur su sokoladu buna, tai tiesiog noriu pasitikslint koki skoni turejau isgauti ir gal tas kiausinukas pamaise igauti dregnumo.. Dekui ir dar karteli lb ACIU!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko.
      Dėl tirštumo - gal kiaušiniai buvo mažesni? Kai juos gaminau - naudojau itin didelius naminius kaimiškus kiaušinius. Papildomas kiaušinis manau ir sukietino tešlą, nes jie gal nėra patys drėgniausi, tačiau ir ne per sausi.

      Panaikinti
  25. Ar imanoma grietine pakeisti grietinele arba maskarpone gal? Nes kazkaip neturiu grietines o labai noriu kept :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, tik išbandžius sužinosite. Deja neturiu sąlygų dabar paimti ir ištestuoti ;) jūsų pasirinkti produktai neturėtų sugadinti - mascarponė rieboka, bet turėtų tikti labiau pagal konsistenciją. Tikiuos pavyko ;)

      Panaikinti
  26. Kepiau vaiko krikstynom...tik papildimai i keksiukus idejau vysniu,jos suteike rugstuma:) buvo isgirti ir labai sksnus:) ir nedariau kokosu kepureliu,nes ne visi megsta kokosa. Kepsiu ir vel ir vel ir vel...:)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Keksiukus kepu ne pirmą kartą, bet bandydama šį receptą tiek kartų suklydau, kad galų gale viską pradėjau pilt pagal akį. Dabar nė nežinau, kas išeis :D Bet tešla atrodė labai graži ir kvepėjo skaniai :). Kol kepa keksiukai pagalvojau paklaust, kodėl kepant keksiukų viršūnėlės per daug iškyla ir suskyla,vietoj to, kad būtų lygios ir dailiai pakilusios? Galbūt kepu per aukštoje temperatūroje?

    AtsakytiPanaikinti
  28. Taip, greičiausiai dėl orkaitės temperatūros, kadangi visos jos šiek tiek skirtingu tikslumu kepa. Bandykite kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nepamirškit patikrinti ar vidus irgi iškepė su pagaliuku - gali tekti pridėti kelias minutes :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Niekada po receptais nekomentuoju...tiesiog suvalgai ir tuo pasibaigia...bet šie keksiukai tikrai skaniausi:) tik nedarau kepureles,mažai kas kokosa mėgsta,bet visada dedu šaldytų vyšnių,tada būna TOBULUMO VIRSUNE:)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Mano keksiukai kepa, bet vargu ar kas gausis, nes cukru ir miltus gramais pamatavau :(((((( kazkaip nepratus ml biriuss produktus matuot

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ech na dar net pajuodinau :( tiesiog, kai juos gaminau neturėjau svarstyklių ir matuodavau mililitrais. Labai tikiuosi išėjo bent kažkas valgomo...

      Panaikinti
  31. Pasakiški keksiukai! Rinkausi tarp daugelio keksiukių receptų, tačiau akį patraukė šis pavadinimas :) Tikrai nesigailiu pasirinkimu, tiesiog tirpsta burnoje :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na gan drąsu kažką taip vadinti, bet jais aš irgi nesu nusivylusi :)

      Panaikinti
  32. Tikrai verti šio pavadinimo.Tik kokoso kepurėlei naudojau paprastą cukrų,nes neturėjau pudros,bet visvien gavosi nuostabus .Galvoju pradėti keksiukų verslą.Ačiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia turbūt vienas populiariausių mano tinklaraščio įrašų ;) džiugu, kad patiko ir įkvėpė dideliems darbams. Sėkmės ;)

      Panaikinti
  33. Labas! Artimiausiu metu bandysiu! tik noriu pasitikslinti kiek toks kiekis miltu yra gramais?? Ir gal pakeitet kazka recepte, truputi skaiciau komentaruose, kad bandysit? Labai jau idomiai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, paskutiniu metu šių keksiukų nekepiau.
      Miltus į gramus skaičiuočiau taip - 1 puodelis - 250ml atitinka 125 gramus. Tad 350 ml atitiks 175 gramus.

      Panaikinti
    2. Keksai nieko bet iki tobulo muffin'o toli. Riebumas per mazas, purumas taip pat. Tesla turetu buti elastingesne ir maziau trapi. Zodziu tobulejimui vietos per akis. Bendram vertinimui sausoki ir per birūs :)

      Panaikinti
    3. Na daugiau nei 20 žmonių šie keksiukai patiko, tai šį tą sako :) galbūt jūs mėgstate kitokio tipo tešlą? Pabandykite ir kitus keksiuku - mano bloge jų receptų tikrai nemažai :)

      Panaikinti
  34. Nuostabus, purus, tirpstantys burnoje. Dariau ne su kokosais, o su sokoladiniu glaistu. Isejo 20 keksiuku, bet neliko ne tik kitai dienai, bet ir vakarui😁

    AtsakytiPanaikinti