Pages

2012-04-15

Keksas su aviečių nata

Be galo gardus keksas, deja nepavyko daugiau jo nufotografuoti, nes neliko akimirksniu.
Purus, drėgnas, ne per riebus. Žodžiu teisingas keksas :)

250g minkšto sviesto arba margarino
1 1/2puodelio cukraus (apie 370 ml)
2 kiaušinių
pusės citrinos žievelės ir sulčių
200ml pasukų su avieėmis ir linų sėmenimis
3 puodelių miltų (apie 500-600ml)
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi, įdėti kiaušinį, žieveles ir sultis. Įmaišyti pasukas. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.. Sausus produktus sumaišyti su šlapiais. Neplakti - svarbu, kad sausi susimaišytu su šlapiais. Kepti apie valandą-pusantros iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jei labai ruduoja viršus šiek tiek primažinti ugnį ar pridengti folija.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą