Nuostabus nesaldus pyragas su avietiniame balzaminiame acte karamelizuotais svogūnais ir voveraitėmis. Šiltas tiesiog fantastiškas, bet skanus ir šaltas. Pasimėgaukit, kol dar voveraičių metas ;)
1 pyragas
Tešlai:
1 puodelis (240ml) miltų
3 šaukštai šalto vandens
50-60g sviesto
žiupsnis druskos
Įdarui:
2 kiaušiniai
125ml natūralaus jogurto
druskos
pipirų
50g Džiugo sūrio + 3 lapeliai paprasto
2 geros saujos nuvalytų ir apvirtų voveraičių
2 raudonieji svogūnai
aliejaus kepimui
avietinio balzaminio acto (naudojau iš Vom Fass)
1 šaukštas cukraus
Iš tešlai skirtų ingredientų išminkykite tešlą. Jei ji per kieta - pridėkite dar šaukštą vandens. Padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.
Kiaušinius išplakite su jogurto, įberkite druskos ir pipirų, įtarkuokite 50g sūrio.
Svogūnus sukapokite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Apkepkite kol suminkštės. Tuomet įpilkite acto, kad vos apsemtų. Atsargiai - neprisikvėpuokite acto garų. Naudokite gartraukį arba praverkite langą. Kaitinkite, kol nugaruos bent pusė acto. Tuomet įberkite šaukštą cukraus, gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps, o padažas ims tirštėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Ant miltai pabarstyto stalo plonai iškočiokite tešlą. Pamiltuokite skardą ir įtieskite tešlą. Ant tešlos išdėliokite 3 lapelius sūrio (du greta, o trečiąjį perpjaukite ir uždėkite iš kraštų). Tuomet sudėkite svogūnus su visu padažu, paskirstykite. Ant viršaus atsargiai užpilkite kiaušinių plakinį. Išdėliokite voveraites.
Kepkite 30-40 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
Skanaus :)
Įkvėpta Fresh local and best
Kaip tik savaitgalį rengsiu vyno vakarą ir ieškojau panašaus recepto :) Taviškis skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiTiek šiltą, tai visi pirštelius prarysit - garantuoju :)
PanaikintiThis quiche looks delicious especially with a touch of the vinegar.
AtsakytiPanaikintiThank you for inspiring me :)
Panaikinti