Nuotrauka nepretenduoja į metų geriausias, bes sriuba tikrai puiki. Ruošta Kepėjams be stabdžių. Skani, pagaminta beveik iš nieko :) tad vienas tinkamų receptų studentams ir tikrai sveikesnis reikalas nei badsriubė iš pakelio :)
Tradicinis senasis Itališkas variantas
800 g svogūnų ar porų (galima pamaišyti)
2 valg. š. aliejaus
sultinio
1 valg. š. miltų
1 valg. š. pomidorų koncentrato (pastos)
50 ml balto vyno
batono riekelių
Parmezano tipo sūrio (pvz. Džiugas)
maltų pipirų
Svogūnus ir/ar porus nulupti, supjaustyti. Juos apkepti aliejuje, kol pasidarys permatomi. Užpilti sultiniu - jo turi būti tiek kiek svogūnų. Truputyje vandens išmaišyti šaukštą miltų ir supilti į puodą, pamaišyti.
Sudėti nubrauktą pomidorų koncentratą ir supilti vyną. Virti ant mažos ugnies, nuolat pamaišant.
Keptuvėje apkepti batono riekeles, dėti jas didelio indo, tinkamo orkaitei, dugną. Supilti sriubą, ant viršaus pabarstyti sūriu, maltais pipirais ir pašauti į orkaitę kelioms minutėms, kad apkeptų viršus. Geriausiai tam tiks grilio funkcija.
(Recepto šaltinis: http://www.buttalapasta.it/articolo/ricetta-zuppa-di-cipolle-all-italiana/5694/)
Skanaus :)
Vis galvodavau kad svogūnų sriuba tik prancūzų ismislas.
AtsakytiPanaikintiSkamba gerai!
Verta išbandyti ;)
PanaikintiPasirodo va ir italai ją gamina. Nuo šiol gal ir lietuviai susigundys :)
esu svogūnų sriubos fanė. ir kaip aš šitam iššūkyje nesudalyvavau... gėda...
AtsakytiPanaikintiO tai vis dar nevėlu ;) arba bent naujame spėk sudalyvaut irrr pasiūlyk iššūkį gruodžiui ;) tikrai turi minčių :)
Panaikinti