Turbūt
jau daug kur matėte, o gal ir gyvai vartėte knygynuose unikalią receptų
knygą - "Gyventi skanu". Smagu, kad ir aš ten sudalyvavau. Juk
svarbiausia geroje receptų knygoje tai, kad visi receptai būtų
išbandyti, patikrinti, o ne surinkti iš atsitiktinių nuotraukų ir prie
jų priderintų receptų.
Tai vienas iš mano receptų esančių šioje knygoje.
2 porcijos
½ baklažano
druskos
2 šaukšteliai aliejaus kepti
50 g gražgarsčių lapelių
4 šaukštai konservuotų arba virtų avinžirnių
6 saulėje džiovinti pomidorai
½ raudonos paprikos
2 šaukšteliai juodgrūdžių ar juodųjų sezamų grūdelių
½ citrinos
4 šaukšteliai aviečių skonio balzaminio acto kremo
Baklažaną supjaustykite pailgais gabalėliais. Apibarstykite druska ir palikite bent 30 min., kad išsiskirtų vanduo. Nuplaukite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite baklažanus iš visų pusių.
Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite ir dėkite į lėkštes. Užberkite po 2 šaukštus avinžirnių.
Saulėje džiovintus pomidorus pjaustykite gabalėliais ir dėkite į salotas. Papriką supjaustykite stambiais kubeliais.
Iškepusius baklažano gabalėlius klokite ant salotų, užbarstykite juodgrūdžių ar juodųjų sezamų grūdelių. Kiekvienam padėkite po ketvirtį citrinos ir apšlakstykite aviečių skonio balzaminio acto kremu.
Skanaus :)
"Gyventi skanu" psl. 49
Sveika, tu užtaginta mano 11 :)
AtsakytiPanaikintihttp://medejos.blogspot.com.au/2012/12/zaidziame-11-playing-11.html
Och Medėja, pamenu dar kažką turėjau tau parašyt ir neparašiau :> ups kokia aš begalvė...
PanaikintiOi kaip skaniai atrodo!!!
AtsakytiPanaikintiJos tokios ir yra - kas ragavo, gyrė :)
Panaikinti