Dauguma turbūt padažus maišome iš akies vis ragaudami. Šis padažas ne išimtis - tiesiog pasižymėjau savo pamėgtas proporcijas.
Šis citrininis garstyčių padažas tiks prie daugelio šviežių daržovių salotų. Nužiūrėtas nuo Iki parduodamų Cezario salotų sudėties, kuri surašyta ant etiketės.
Pusseserė sako, kad šis padažas labai tinka prie paprastų kopūstų ir morkų salotų. Išmėginkite ;)
Išeiga apie 130 ml
4 valg. š. aliejaus
2 valg. š. cukraus
3 valg. š. garstyčių
3 valg. š. vadens
2 valg. š. balto acto
0,5 nedidelės citrinos sulčių ir žievelės
2 skiltelės česnako
1 arb. š. druskos
Į sandarų stiklainiuką supilkite skystus ingredientus. Suberkite cukrų, druską, nutarkuotą citrinos žievelę. Įspauskite česnako skilteles. Gerai suplakite.
Laikykite šaldytuve iki 2 dienų.
Skanaus :)
Labai geras dalykas! Man dažnai būna, kad nesugalvoju užpilo salotoms, reik kur nors virtuvėj ant lapelio užsirašyt ir laikyt :)
AtsakytiPanaikintiPas mane jis ilgai taip gyveno "ant lapelio" ir be proporcijų, o dabar vis pasidarau ir turiu :)
Panaikintiman irgi "iš akies" proporcijos ne visad pavykstai ... nu gal sumirksiu nelaiku ar šiaip... užsirašau
AtsakytiPanaikintiNa svarbu vis ragauti :) šis man patinka, nes yra ne per sūrus, saldokas ir su rūgštele. Tiks prie nelabai išraiškingų salotų, nes net kolegos sakė, kad kvepia dieviškai :)
PanaikintiAš panašų padažą "iš akies darau", tik cukrų keičiu medum, nededu česnako ir vietoj citrinos sulčių pilu laimo sultis. Ir vandens nepilu - nors puiki idėja, padažas turėtų pasidaryt lengvesnis:)
AtsakytiPanaikintiAš kadangi neturiu skysto medaus, o su šildymu nesinori terliotis tai verčiuos su cukrum :) manau čia daug alternatyvų kiekvieno skoniui.
Panaikinti