To turbūt net negalima vadinti receptu, greičiau idėja ar puikių 6 ingredientų deriniu. Manau daugeliui bus žinomas užkandis, bet kadangi dariau jį smagiam blogerių susitikimui sūrio tema - dalinuosi ir su jumis. Manau penktadienio vakarui prie vyno taurės puikiai tiktų ;)
2 skardoms:
1 bagetė (rinkausi IKI tokią gofruotą juodoje pakuotėje - man labiau patinka jos aromatas paskrudinus, nei klasikinės)
2 vidutinės kriaušės
0,5 citrinos sulčių
6 šaukštai cukraus
250 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu (išbandžiau lietuvišką Memel Blue, bet tiktų ir aitresnis)
100 g graikinių riešutų
Prancūzišką batoną supjaustykite nedidelėmis riekelėmis. Jas 5 minutes paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje.
Kriaušes supjaustykite į tiek skiltelių, kiek turite riekelių. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuostų.
Į nesvylančią keptuvę suberkite 3 šaukštus cukraus. Sudėkite vienos kriaušės skilteles taip, kad jos nedengtų viena kitos. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus išsilydys ir gražiai karamelizuos kriaušes. Jei masė atrodo per tiršta - įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ar vandens. Tą patį padarykite su kita kriauše.
Į dubenėlį sudėkite susmulkintą sūrį. Riešutus šiek tiek sukapokite. Išmaišykite šakute. Jei jūsų sūris per sausas ir per birus - galite įdėti šaukštą jogurto ar grietinės.
Ant paskrudintos duonos riekelių išdėliokite keptas kriaušes. Tuomet krėskite sūrio masės. Šaukite į karštą orkaitę ir pakepkite, kol sūris pradės šiek tiek lydytis.
Tiekite karštus.
Skanaus :)
O taip.. kriaušės ir pelėsinis sūris man visada labai tinka prie vyno :D gaila aš pertoli užklyst į susitikimus..
AtsakytiPanaikintiNa bet jei būsi kada LT manau bus puiki proga suorganizuoti :)
Panaikinti