Pages

2013-05-03

Žirnelių ir mėtų sriuba

Žirnelių ir mėtų sriubos derinį turbūt pirmą kartą pamačiau pas Eglę.  Įdomus pasirodė derinys, tačiau ilgai nesiryžau išbandyti - nesu didelė žirnelių gerbėja.
Na bet ši sriuba jau turbūt tokia pat klasika kaip ir Raffaello tortas, tad atėjo ir mano eilė.
Gaila kaip tyčia neradau šviežių mėtų, tad teko improvizuoti su džiovintomis. Bus kartojama su šviežiomis - tikiu, tada skonis geresnis :)

2 porcijoms:
aliejaus
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
250g šaldytų žirnelių
400ml daržovių sultinio
1 šakelė mėtų (naudojau 1 arb. š. džiovintų)
50ml grietinėlės
druskos
pipirų
skrudintų duonos kubelių
čederio sūrio

Svogūną ir česnaką sukapokite. Nesvylančiame puode įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite svogūną su česnaku ir apkepkite, kol nuskaidrės. Suberkite žirnelius. Minutę leiskite pakepti, tuomet supilkite daržovių sultinį. Mėtų lapelius nuskabykite, pasmulkinkite ir suberkite į puodą. Pavirkite 5 minutes, kol žirneliai suminkštės. Įpilkite grietinėlės ir pavirkite dar vieną minutę. Paragaukite, pagardinkite druska ir pipirais.
Tiekite su skrudintos duonos kubeliais ir tarkuotu Čederio sūriu.

Skanaus :)

Pagal Jamie Oliver 20 minute meals App

10 komentarų:

  1. Reikės ir man paieškot mėtų (kadangi užsiaugint taip ir neišmokau:)), nes žirnelių visada turiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtinai - aš irgi antrą kartą kartosiu su šviežiomis :)

      Panaikinti
  2. o jau dubenelio grazumas, man labai patinka tokie taskuoti ir dar zali :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) kartais ir maxima atsiveža neblogų prekių. Čia buvo pirma sriubos lėkštė, kurią pirkau bendrabutyje. Antram kurse, vasarą. Iki tol matyt skolindavaus :D

      Panaikinti
  3. Man sita sriuba - labai labai!!! ypac su skrudinta duona ir suriu; ir nuotrauka ypac skani;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui - labai džiugu girdėti, o ypač iš tavęs :)

      Panaikinti
  4. Indre, negaliu atsigrožėti šita nuotrauka. Lėkštė parinkta tobulai. O mėtų ir žirnelių sriubą irgi gera - kiekvieną pavasarį būtinai verdu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Va šitą receptą tai tikrai išbandysiu, nes mėgstam ir žirnius, ir mėtas... :)

    AtsakytiPanaikinti