Pages

2013-07-05

Salotos su Haloumi sūriu



Itin gardžios salotos su kepimui skirtu Haloumi sūriu iš Maximos sūrių klubo. Dar syk ačiū Beatai! Turiu prisipažinti, kad iki tol haloumi sūrio namuose normaliai nesu ir ruošusi - nebuvo progos. Derinys su saldžiais nektarinais ir gražgarstėmis tiesiog tobulas - saldu, sūru ir aitru. Rekomenduoju išbandyti - juk dabar pats šių gėrybių sezonas!

2 porcijoms reikės:
200 g sūrio haloumi kepimui (naudojau marinuotą su mėtomis)
2 saldžių nektarinų ir 2 abrikosų
geros saujos gražgarsčių
1 valg. š. cukraus sirupo ar medaus
juodojo sezamo sėklų (tiks ir paprastos)
alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių

Salotas nuplaukite ir nusausinkite. Tuomet pasiruoškite nektarinus ir abrikosus - perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir apkepkite lauko ar elektrinėje kepsninėje. Jiems bebaigiant kepti apšlakstykite cukraus sirupu ar medumi.
Sūrį suraikykite apie 1 cm storumo riekelėmis ir kepkite kepsninėje ant vidutinės kaitros.
Lėkštėse išdėliokite salotas, keptus nektarinus ir abrikosus. Uždėkite iškeptą sūrį. Pabarstykite sezamo sėklomis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.

Skanaus :)

Pagal Jamie Oliver kalendorių 2013



9 komentarai:

  1. Geras, galvojau, kad šito sūrio Lietuvoj nebūna. Būtinai reiks išbandyt!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai būna :) ir seniau būdavo supakuoto, o dabar jau ir pjaustomo :)

      Panaikinti
  2. Here's a test comment, using Chrome.

    See:

    https://productforums.google.com/d/topic/blogger/yteIfhsp4Kg/discussion

    AtsakytiPanaikinti
  3. :/ nėr mūsų XX Maxėj, reiks iki Šiaulių palėkt... Nes jau labai kaip noriu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai jau viliojančiai skamba reiks išmėgint ;)

    AtsakytiPanaikinti