Norint nustebinti nebūtina kepti ištaigingą kepsnį – šie pyragėliai su karamelizuotomis morkomis puikus to pavyzdys. Teks įdėti šiek tiek pastangų, kad juos paruoštumėte, tačiau tikrai nenusivilsite. Ruoškite mažesnius pyragėlius, jei laukiate svečių, arba didesnius – jei valgysite vakarienei. Jei atliko grybų įdaro – jį šiek tiek sumalkite rankiniu maisto smulkintuvu ir turėsite skanų užtepą ant duonos.
2 porcijoms:
3 vidutinės morkos
aliejaus
2 valg. š. klevų sirupo (galima keisti skystu medumi) + dar šiek tiek apšlakstymui
druskos
pipirų
2 sluoksniuotos bemielės tešlos gabalėlių (200g)
½ svogūno
2 arb. š. sviesto
8 pievagrybių
50g karijų riešutų + šiek tiek papuošimui
2 valg. š. kreminio sūrelio
1 valg. š. kietojo sūrio
Itališkų žolelių prieskonių mišinio
keli svogūnų laiškai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Puode užvirkite vandenį. Morkas nuskuskite, perpjaukite išilgai pusiau ir sudėkite virti. Virkite 4-5 minutes.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išvirtas morkas dar kartą perpjaukite išilgai, sudėkite į skardą. Palikite vietos 2 tešlos lakšteliams. Morkas apšlakstykite aliejumi, klevų sirupu, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 8 minutes orkaitėje.
Tešlos lakštus lengvai pakočiokite. Aštriu peiliu apibrėžkite 1 cm pločio bortelį. Visų subadykite šakute. Dėkite į skardą su morkomis ir kepkite kartu dar 12 minučių.
Kol tešla ir morkos kepa – paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus. Šiek tiek pakepkite, tada sudėkite sviestą. Jam išsilydžius – suberkite grybus ir dar šiek tiek pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Iškepus grybams – sudėkite juos į lėkštę, kad greičiau atvėstų.
Karijų riešutus susmulkinkite. Suberkite juos į grybų mišinį ir išmaišykite. Kai grybų mišinys kiek atvės – į masę įmaišykite kreminį sūrėlį, kietąjį sūrį ir prieskonines žoleles.
Kai morkos baigs kepti – ištraukite kepimo skardą. Tešlos kvadratėlių vidurį šaukštu įspauskite į vidų, kad liktų tik aukštesni kraštai. Į vidurį dėkite grybų-karijų riešutų mišinį. Ant viršaus dėkite karamelizuotas morkas. Pašlakstykite dar šiek tiek klevų sirupu. Kepkite 12-15 minučių, kol tešlos krašteliai gražiai pagels.
Iškepusius pyragėlius papuoškite svogūnų laiškais ir smulkintais karijų riešutais.
Skanaus!
Įkvėpta žurnalo BBC Good Food 2013 gruodis
Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt
2 porcijoms:
3 vidutinės morkos
aliejaus
2 valg. š. klevų sirupo (galima keisti skystu medumi) + dar šiek tiek apšlakstymui
druskos
pipirų
2 sluoksniuotos bemielės tešlos gabalėlių (200g)
½ svogūno
2 arb. š. sviesto
8 pievagrybių
50g karijų riešutų + šiek tiek papuošimui
2 valg. š. kreminio sūrelio
1 valg. š. kietojo sūrio
Itališkų žolelių prieskonių mišinio
keli svogūnų laiškai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Puode užvirkite vandenį. Morkas nuskuskite, perpjaukite išilgai pusiau ir sudėkite virti. Virkite 4-5 minutes.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Išvirtas morkas dar kartą perpjaukite išilgai, sudėkite į skardą. Palikite vietos 2 tešlos lakšteliams. Morkas apšlakstykite aliejumi, klevų sirupu, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 8 minutes orkaitėje.
Tešlos lakštus lengvai pakočiokite. Aštriu peiliu apibrėžkite 1 cm pločio bortelį. Visų subadykite šakute. Dėkite į skardą su morkomis ir kepkite kartu dar 12 minučių.
Kol tešla ir morkos kepa – paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus. Šiek tiek pakepkite, tada sudėkite sviestą. Jam išsilydžius – suberkite grybus ir dar šiek tiek pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Iškepus grybams – sudėkite juos į lėkštę, kad greičiau atvėstų.
Karijų riešutus susmulkinkite. Suberkite juos į grybų mišinį ir išmaišykite. Kai grybų mišinys kiek atvės – į masę įmaišykite kreminį sūrėlį, kietąjį sūrį ir prieskonines žoleles.
Kai morkos baigs kepti – ištraukite kepimo skardą. Tešlos kvadratėlių vidurį šaukštu įspauskite į vidų, kad liktų tik aukštesni kraštai. Į vidurį dėkite grybų-karijų riešutų mišinį. Ant viršaus dėkite karamelizuotas morkas. Pašlakstykite dar šiek tiek klevų sirupu. Kepkite 12-15 minučių, kol tešlos krašteliai gražiai pagels.
Iškepusius pyragėlius papuoškite svogūnų laiškais ir smulkintais karijų riešutais.
Skanaus!
Įkvėpta žurnalo BBC Good Food 2013 gruodis
Receptas ruoštas svetainei www.riesutai.lt
Kaip gražiai atrodo! Galvojau kas tie karijų riešutai, pasižiūrėjau ogi kad pekano :)
AtsakytiPanaikintiBevielė tešla? ;)
AtsakytiPanaikintiVau, atrodo (ir skamba) fantastiškai. Būtinai bus išmėginta.