Pages

2015-03-11

Vaivorykštinis upėtakis


Kaip Kovo 11 proga tai ne itin tautiškas receptas, bet tiks ir šventiškiems pietums. Jei ir jūs savaitgalį pirkote vaivorykštinio upėtakio su akcija ir svarstote, ką dabar su juo padaryti - ši idėja kaip tik jums. Viskas užtruks, tol, kol virs ryžiai (man raudoni/rudi ir skaniau ir gražiau).
Garnyras - morkos ir žirneliai - gan paprastas, greitas ir labai skanus. Ypač, kai šaldytos ir nieko-daryti-nereikia daržovės visad pasiekiamos. Jos pagardintos petražolėmis, sviestu ir česnaku - to išmokau iš A.Matačiūno ir dabar be šio garnyro neįsivaizduoju greitų pietų nešimuisi į darbą.

2 porcijos
1 stiklinė (237 ml) ryžių
druskos
3 valg. š. medaus
80 ml sojos padažo (light, su mažiau druskos)
2+1 skiltelės česnako
6 cm imbiero šaknies
2-4 upėtakio didkepsniai (priklausomai nuo gabalų dydžio)
aliejaus
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
200 g morkų ir žirnelių mišinio
1 valg. š. sviesto
2 valg. š. petražolių (geriau plokščialapių)

Ryžius suberkite į puodą. Įpilkite 2,5 stiklinės vandens, įberkite druskos ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės ant mažos-vidutinės ugnies.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Upėtakį aptepkite aliejumi, pagardinkite iš abiejų pusių druska ir pipirais. Dėkite į folija išklotą kepimo indą ir kepkite apie 10 minučių.
Į kitą nedidelį puodą sudėkite medų, supilkite soją, įspauskite 2 skilteles česnako, įtarkuokite imbierą. Pavirkite ant mažos ugnies 4-7 minutes, kol masė sutirštės.
Paruoštu sojos-medaus padažu aptepkite žuvį ir kepkite dar 5 minutes (priklausomai nuo žuvies storio).
Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite morkas ir žirnelius. Apkepkite uždengę. Įdėkite sviesto, įspauskite 1 skiltelę česnako ir dar pakepkite. Petražoles sukapokite ir suberkite į keptuvę. Pakepkite dar 2-4 minutes.
Į lėkštę dėkite ryžių, morkų su žirneliais ir po gabalėlį žuvies.

Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Kaip skaniai atrodo.. Niekad tikriausiai ir nebandžiau gamint upėtakio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skoniu panašu į lašišą, nedaug kaulų ir ašakų. Verta pabandyti :) bent pas mus ir kaina kiek mažesnė ;)

      Panaikinti