Pages

2015-06-03

Sultingi vištienos šašlykai su rozmarinais


Gardi mėsa kepta ant laužo ar kepsninėje man visad delikatesas. Turbūt dėl to, kad vaikystėje neturėjau nei kaimo nei sodo ir naminių kepsnių paragavau gan vėlai - gal 15-16 metų. O koks malonumas ruošti marinatą pačiai, kai žinai, kas įdėta, kokia mėsos kokybė ir šviežumas. Vištienos šašlykams visad teikiu pirmenybę - man patinka balta mėsa, svarbu tik pasirūpinti, kad iškepusi nebūtų sausa. Mėsa marinuota su kvapiais rozmarinais iš Marks&Spencer, o šis prieskonis su paukštiena puikiai dera. Dar keli ingredientai ir galite mėgautis skania mėsa. Svarbu - nesūdykite mėsos iki kepimo. Druskos tikrai užteks jei užbersite prieš kepant, o įdėta į marinatą ji ištrauks iš mėsos drėgmę.

1 kg vištienos krūtinėlės filė ar šlaunelių mėsos
2 valg. š. džiovinto rozmarino (arba 1 valg. š. šviežiai kapoto)
juodųjų ir baltųjų pipirų
aliejaus (ne alyvuogių)
1 citrinos sulčių
druskos (tik prieš kepimą)

Filė aš šlauneles supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Užberkite rozmariną ir pipirų, įpilkite aliejaus, įspauskite citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Palikite marinuotis bent 4 valandas, o geriausia per naktį.
Jei naudosite medinius iešmelius - juos valandai pamerkite į karštą vandenį. Marinuotą mėsą pagardinkite druska, išmaišykite ir verkite ant iešmų. Kepkite, kol gražiai parus, o vidus bus iškepęs.

Skanaus :)

2 komentarai: