Pages

2021-03-30

Brokolių ir žirnelių sriuba

 Dienoms šiltėjant vakarais vis mažiau norisi sunkaus maisto - mėsos ar kepsnių. Tačiau, kai orai tokie nepastovūs, vis dar tenka vakarais išsitraukti megztinį ir ieškoti kažko šildančio. Žalumos pilna sriuba vakarienei tampa tikru išsigelbėjimu. Šį karta ji su brokoliais, žirneliais ir špinatais - kad žalumos lėkštėje tikrai netrūktų. Kad aromatas būtų gardesnis - viską ruošiau su sviestu, o ne su aliejumi. Jis tikrai suteikia ypatingo skonio ir aromato. Kvapų natoms užbaigti - įbėriau čiobrelio.
Norite pamatyti kaip ši sriuba ruošiama žingsnis po žingsnio? Įsijunkite mano Instagram paskyrą ir ten story highlights rasite ;) www.instagram.com/gpmagija

 
Brokolių ir žirnelių sriuba

2 itin sočios arba 4 mažos porcijos

1 šalotinis svogūnas (arba paprastas)
1 skiltelė česnako
20 g sviesto
1 vidutinis brokolis (apie 300-400 g)
1 skardinė žaliųjų žirnelių Globus
1 ekologiško vištienos sultinio kubelis
600 ml verdančio vandens
5 g džiovintų čiobrelių
40 g špinatų
druskos
pipirų

Pateikimui:
citrinos skiltelės
20 g saulėgrąžų banduolių
skrudintų čiabata duonos riekelių

Susmulkinkite šalotinį svogūną ir česnaką.
Nesvylančiame puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūną ir česnaką, kepkite šiek tiek pamaišydami apie 3-4 minutes. 
Brokolį susmulkinkite. Panaudokite ir kotą. Sudėkite į puodą ir apkepkite kartu su svogūnais apie 2 minutes. 
Žirnelius nusunkite ir sudėkite į puodą.
Įmeskite sultinio kubelį, supilkite 600 ml verdančio vandens, suberkite čiobrelius. 
Uždengę virkite 10 minučių ant vidutinės kaitros.
Suberkite špinatus, išmaišykite ir dar pakaitinkite 2 minutes. Paragaukite, pagardinkite druska ir pipirais.
Sriubą sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu.

Tiekite su skrudinta čiabata duona, užberkite saulėgrąžų branduolių, įsispauskite citrinos sulčių pagal skonį.

Skanaus :)

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su Globus Lietuva.
#Reklama

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą