"Kaip paruošti šamą?" - ir man kilo tokia mintis, kai Merkio šamai pasiūlė išbandyti. Daugiau informacijos apie juos ir Facebook puslapyje.
Žuvis tikrai skani - jokio dumblo kvapo, o ir sako, kad auginami be visokio brudo. Be to ji neturi žvynų, todėl jos nereikia skusti, tik gerai nuplauti po šiltu vandeniu. Žuvis liesa, bet nesausa - iškepusi labai sultinga ir skani. Šiaip ar taip - rekomenduoju išbandyti. Šamai pristatomi Vilniuje, Kaune ir Alytuje. Norėdami įsigyti šamą kreipkitės vita.m@ambasadoriai.lt .4 šamo kepsnelių
druskos
pipirų
citrinos sulčių
trupučio aliejaus kepimui
2 arb. š. bazilikų pesto padažo
Ryžiams:
1 šaukšto aliejaus
1šaukšto + 50g sviesto
2-3 salierų stiebų
1 svogūno
200g Carnaroli ryžių (tinka ir kitokie)
100 ml sauso balto vyno
500 ml daržovių sultinio
50 g kietojo sūrio
šviežiai maltų pipirų
Šamo didkepsnius pabarstykite druska ir pipirais, pagardinkite citrinos sultimis ir palikite marinuotis.
Paruoškite daugiaryžį (risotto). Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir aliejų. Sudėkite sukapotą svogūną ir salierą. Kepkite uždengę ant mažos ugnies, kol suminkštės.
Suberkite ryžius ir pakepkite kol nuskaidrės ir ims truputėlį gurgždėti.
Supilkite vyną ir virkite ant mažos ugnies. Kai vynas susigers į ryžius po samtį pilkite daržovių sultinį, kai susigers vėl pilkite, kol ryžiai bus kreminiai. Jei neužtektų sultinio - galite įpilti vandens.
Į išvirusį daugiaryžį įmaišykite kietąjį sūrį ir likusį sviestą, pagardinkite pipirais.
Kepkite šamą - įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite didkepsnius. Kepkite iš vienos pusės apie 7 minutes, tuomet apverskite ir baikite kepti.
Į lėkšte dėkite ryžius, ant viršaus dėkite šamą. Užkrėskite pesto padažo. Patiekite su mėgstamomis salotomis.
Skanaus :)
Aš turbūt net neragavus šamo.. :) Ir nežinočiau kaip jį gamint.. :)
AtsakytiPanaikintiGerai žuviai pilnai užtenka druskos ir pipirų. O šiai manau tinka dauguma lašišos paruošimo būdų, tik ji daug sultingesnė lieka :)
Panaikinti