Jaučiat - pavasarėja!
O čia dar vienas keksas - minkštas, purus, su gardžiais karamelizuotais lazdyno riešutukais ir rūgščiu glajumi - būtent tokį paveikslą mintys nupiešė vakar. Ir neapsiriko - jis tobulas! (kelintas čia keksas, kuris man atrodo pats geriausias?? )
Pritaikytas mažai (19x8cm) formai. Tad jei jūsų didesnė - dvigubinkite kiekį.
1 mažam keksui:
40 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 didelis kiaušinis
100 g grietinės (30% riebumo)
120 g miltų (405D tipo)
1 arb. š. kepimo miltelių
saujos lazdyno riešutų (geriau be luobelių)
2 šaukštų cukraus
6 šaukštų cukraus pudros
1 šaukšto citrinos sulčių
Pirmiausia pasiruoškite riešutus - smulkiai sutrupinkite grūstuve ar kombainu.Suberkite juos į nesvylančią keptuvę ir užberkite cukrumi. Kaitinkite maišydami ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet išpilkite masę ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės, kad atauštų ir iškart užmerkite keptuvę. Ataušusius cukruotus riešutus sulaužykite mažais gabaliukais.
Tešlai dubenyje išsukite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite. Įdėkite grietinę ir gerai išplakite (masė turėtų būti gan skysta). Miltus sumaišykyte su kepimo milteliais ir suberkite į masę. Įmaišykite riešutus. Viską gerai išmaišykite (turėtumėte gauti vidutiniškai tirštą tešlą). Kepkite 30-50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įkištą pagaliuką ištrauksite sausą. Atvėsinkite ant grotelių.
Glajui sumaišykite citrinos sultis ir cukraus pudrą, kad gautumėte tirštą masę ir aptepkite ja atvėsusį keksą.
Skanaus :)
O čia dar vienas keksas - minkštas, purus, su gardžiais karamelizuotais lazdyno riešutukais ir rūgščiu glajumi - būtent tokį paveikslą mintys nupiešė vakar. Ir neapsiriko - jis tobulas! (kelintas čia keksas, kuris man atrodo pats geriausias?? )
Pritaikytas mažai (19x8cm) formai. Tad jei jūsų didesnė - dvigubinkite kiekį.
40 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 didelis kiaušinis
100 g grietinės (30% riebumo)
120 g miltų (405D tipo)
1 arb. š. kepimo miltelių
saujos lazdyno riešutų (geriau be luobelių)
2 šaukštų cukraus
6 šaukštų cukraus pudros
1 šaukšto citrinos sulčių
Pirmiausia pasiruoškite riešutus - smulkiai sutrupinkite grūstuve ar kombainu.Suberkite juos į nesvylančią keptuvę ir užberkite cukrumi. Kaitinkite maišydami ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet išpilkite masę ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės, kad atauštų ir iškart užmerkite keptuvę. Ataušusius cukruotus riešutus sulaužykite mažais gabaliukais.
Tešlai dubenyje išsukite sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite. Įdėkite grietinę ir gerai išplakite (masė turėtų būti gan skysta). Miltus sumaišykyte su kepimo milteliais ir suberkite į masę. Įmaišykite riešutus. Viską gerai išmaišykite (turėtumėte gauti vidutiniškai tirštą tešlą). Kepkite 30-50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įkištą pagaliuką ištrauksite sausą. Atvėsinkite ant grotelių.
Glajui sumaišykite citrinos sultis ir cukraus pudrą, kad gautumėte tirštą masę ir aptepkite ja atvėsusį keksą.
Skanaus :)
Vau vau vau :) Kokios foto!
AtsakytiPanaikintiAčiū ;)
PanaikintiO, gal naujas fotoaparatas? :)
AtsakytiPanaikintiO keksas tai be jokių abejonių puikus!
Deja ne - kolega darbe tiesiog nupyškino :) manau teks dažniau prašyt ;)
PanaikintiDėkui :)
Man patinka riešutai kepiniuose, dabar visur vis kažko bandau pridėt :)
AtsakytiPanaikintiAš kažkaip dažniausiai šokolado gabaliukus dėdavau, bet šį syk jų namie nebuvo :)
PanaikintiBet tikrai ir man iškart krito į akį nuotraukos :) gražu!
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
PanaikintiAtrodo labai skaniai :) ir karamelizuotų riešutį skonį įsivaizduoju... niam...
AtsakytiPanaikintiDalia - išmėgink :) man jis vienas skaniausių paskutiniu metu (o ir išvis žinant mano pomėgį keksams ir pyragams, man turbūt jų neskanių nebūna :D ).
PanaikintiTikiu, kad skanus, nes grietinė su karamelizuotais riešutais ir dar rūgštus glajus - puikūs dalykai. Būsimų kepinių sąraše jau išsaugotas :) Ir smagu atrasti bendramintę (dėl keksų, pyragų) ;)
AtsakytiPanaikintiDžiugu :) lauksiu nuomonės
PanaikintiNeiskepe jis man pusantros valandos kepiau ir zalias istraukus vis buvo. Nesupratau del ko :/
AtsakytiPanaikintiKepiau pusantros valandos ir neiskepe nesupratau del ko? Gal ka ne taip dariau :(
AtsakytiPanaikintiSveiki, negaliu atsakyti kodėl. Turėtumėt papasakoti visą kepimo procesą, su kokia orkaite kepate. Aš šį keksą gan neseniai kepiau vėl, laikydamasi visų gramų ir išėjo puikiai. Tiesa dažniausiai kepu su ventiliatoriaus funkcija. Pabandysiu per Kalėdas pas mamą kepti be jos, kad patikrinčiau.
PanaikintiSveiki, ar karamelizuojant riesutus nereikia ipilti truputeli vandens? nes cukrus neistirpo, o ir svilti pradejo. Bet keksas gavosi TOBULAS :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, man neprireikė. Galbūt kaitinote ant per didelės kaitros ir maišėte?
Panaikinti