Gardus ir sotus ispaniškas omletas su špinatais ir grybais. Puikus receptas jei reikia ištuštinti šaldiklyje likusias gėrybes ir ruoštis naujam jų sezonui.
Nesudėtinga, bet skanu :)
2-3 porcijoms reikės:
aliejaus
1 nedidelio svogūno
6 kupinų šaukštų šaldytų grybų/poros saujų rudųjų pievagrybių
70g špinatų (šaldytų arba šviežių) be koteliųdruskos
pipirų
3 kiaušinių
2 skiltelių česnako
4 šakelių plokščialapių petražolių
1 šaukšto šalto vandens
40g kietojo sūrio (pvz. Džiugas)
Susmulkinkite svogūną. Jį suberkite į keptuvę ir apkepkite kol suminkštės ir pagels.
Grybus pasmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Kepkite kol suminkštės.
Sudėkite špinatus, padidinkite kaitrą ir uždenkite, kad špinatai suvystų (tai truks 2-3 minutes).
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, suberkite sukapotas petražoles ir įpilkite šaukštą vandens. Įberkite druskos ir pipirų bei gerai viską išplakite.
Supilkite kiaušinių plakinį į keptuvę, uždenkite dangčiu ir kepkite kol sukietės. Tuomet ant viršaus užberkite sūrio ir uždengę kepkite dar kelias minutes, kol sūris išsilydys.
Galima patiekti ir šiltą ir šaltą.
Skanaus :)
Šaltinis: Food and Home entertaining PAR, 2008 kovas
Viskas gerai kas su špinatais. Ir dar geriau kas ispaniška! :)
AtsakytiPanaikintina dėl špinatų nesu tai įsitikinusi - vis dar jaukinuosi juos. Pvz. trinta sriuba visai nepatiko, bet gal dėl to, kad ne mano daryta buvo :)
PanaikintiKaip tik neseniai labai panašų kepiau, nom nom :3
AtsakytiPanaikintiMan tai norėtųsi jo kiek lengviau pjaustomo, t.y. kad nebūtų toks trapus - todėl manau kitą sykį ir šaukštą miltų dėčiau :)
Panaikinti