Pages

2012-06-05

Purioji Ana Yžė ir tinklaraštininkų diena 2012

Dalinuosi pirmiausia receptu (neoficialus pavadinimas "Jono gimtadienio pyragas", oficialų matot pavadinime). Papirko mane, kaip anyžiaus nemylėtoją, o ir iš daugelio kitų girdėjau tik geriausius atsiliepimus. Tad akimirkos iš "Prieskonis, kuris mane įkvepia".
 Šauniosios gamintojos: Karolina, Vilma, Ineta, Skirmantė, Beata, aš, Lina, Renata ir Viktorija.
 Manau jų receptus netrukus rasite tinklaraščiuose, o taip pat žurnale "Virtuvė" ;)
Mūsų komisija:
- „Santa Maria“ produktų vadovas Artūras Braslauskas
- „Electrolux“ pardavimų vadovas Mantas Danilevičius
- šokolado amatininkas, „Chocolate Naive“ šokoladų ir ledų kūrėjas Domantas Užpalis
- žurnalo „Virtuvė. Nuo... Iki...“ redaktorė Eglė Aleksandravičiūtė
- „Kulinarijos studijos“ konditerė Elžbieta Monkevič
- kulinarinės laidos „Bilo receptai“ vedėjas Gidonas Šapiro-Bilas

Dėkui, Kulinarijos studijai už šaunų vakarą, visai komisijai ir rėmėjams už prizus, Mineraliniams vandenims už gardų ir derantį vyną ir vakaro vedėjui Dariui Čepuliui.
Balsuot buvo labai sunku - visos merginos senos pažįstamos, talentingos virtuvėje o ir visi receptai papirko - manau bus gaminami beveik visi iš eilės :) Dėl tokių skanių vakarų verta stengtis :)

!NB cukrus ir miltai mililitrais

Vienam standartiniam pyragui:
150ml bekvapio aliejaus
150g natūralaus jogurto (pusė indelio)
300 ml cukraus
2 kiaušiniai
1 arb. š. meduolių/pepparkakor prieskonių
1 arb. š. anyžiaus sėklyčių (sumalkite, rinkitės kuo stambesnes, nesumaišykit su žvaigždiniu anyžium)
1 citrinos žievelės
žiupsnelio druskos
1 lašelis natūralios vanilės esencijos
1 arb. š. kepimo miltelių (nubrauktas)
1 arb. š. sodos (nubrauktas)
320 ml miltų 405D rūšies (apie 180 g)
4 vidutinės morkos
100g lazdyno riešutų
8 valg. š. kokoso drožlių
8 valg. š. konservuotų ananasų gabalėlių

Kremui:

500g mascarponės
1 arb. š. anyžiaus
1 citrinos žievelės
6 šaukštai cukraus pudros
citrinos sulčių pagal skonį

Papuošimui:
gabaliukas morkos/trumpa morkytė
anyžiaus

Sumaišykite aliejų, jogurtą, cukrų, kiaušinį. Įmaišykite meduolių prieskonius, anyžių, druską, citrinos žievelę, vanilę, kepimo miltelius ir sodą. Tuomet sudėkite sutarkuotas morkas, kokoso drožles, susmulkintus lazdyno riešutus ir nusunktus susmulkintus ananasus. Suberkite miltus - tešla turi būti pakankamai tiršta (jei trūksta pridėkite dar 1-2 šaukštus miltų). Gerai išmaišykite ir pilkite į skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus ir iškils (50-65 minutes). Kremui sumaišykite visus ingredientus. Aptepkite atvėsusį pyragą, papuoškite citrinos žievele, morkų drožlėmis ir maltu anyžiumi.

P.S. Nebijokit naudoti sodos ir jokiu būdu jos nenugesinkite! Ji sureaguos su jogurtu ir ananasų rūgštele ir skonio neliks.

Už nuotraukas dėkinga Jurgai ir Sandrai

8 komentarai:

  1. Puikus pyragas ir puiki priemonė kitaip pažvelgti į anyžių. Iki šiol aš buvau taip gana kategoriškai prieš viską, kas susiję su anyžiumi, bet šis pyragas maloni ir netikėta išimtis:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu girdėti, kad ne aš viena pakeičiau nuomonę apie šį prieskonį :)

      Panaikinti
  2. Atrodo tikrai labai gerai! Sveikinimai Indrute ir nekantriai laukiu įspūdžių iš vakarėlio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui :) geriausiu atveju bus sekmadienį, nes nespėju niekaip :)

      Panaikinti
  3. Aš tikriausiai niekad nesu ragavus anyžių pyrago, bet anyžiniai ledinukai man patinka..tai gal pyragas patiktų :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tada drąsiai bandyk ;) nes aš jį ryžausi bandyt tik tam, kad prisijaukinti anyžių :)

      Panaikinti
  4. Pasitikslinsiu - lazdyno riešutus susmulkinti ir sudėti su kokosu?

    AtsakytiPanaikinti