Pirmiausia apie receptą - gamintas Kepėjams be stabdžių. Puikus patiekalas - skanus, sotus ir paliekantis vietos fantazijai. Ne veltui Su böreğı vadinamas turkiškaja lazanija.
Tešla nuostabi - ne veltui jau kitą dieną iš jos gaminau virtinius. Gaminau kartu su Ineta iš pusės normos (mat būna taip, kad kelių žmonių mintys ima ir neįtikėtinai sutampa ;) ). Nenaudojom margarino, tik sviestą. Pusė normos išeina 4-6 porcijos. Rekomenduoju išbandyti ir įsitikinti, kad jis nėra sudėtingas, tačiau labai skanus ;)
Tešlai
2 kiaušiniai
50 ml vandens
25 ml natūralaus jogurto
2 st. miltų
1 valg. š. aliejaus
0,5 arb. š. druskos
Įdarui
apie 300gr rikotos
saujelės petražolių
špinatų
2 skiltelės česnako
druskos
Patepti
100 g sviesto
Tešlai virti
3,5 l vandens
2 valg. š. druskos
Pagaminti tešlą - kiaušinius, vandenį, jogurtą ir druską, aliejų sumaišyti dideliame dubenyje, tada supilti miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi būti gana kietoka. Palikti tešlą pastovėti 30min.
Padalinti tešlą į 11-12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočioti iki labai plono apskritimo.
Užvirinti 3,5 l vandens, įdėti 2 valg. š. druskos. Šalia pasiruošti didelį šalto vandens dubenį. Kepimo formą ištepti tirpintu sviestu. Dėti pirmą iškočiotos tešlos lakštą. Aptepti 2 valg. š. sviesto ir margarino mišinio. Kitą tešlos lakštą dėti į verdantį vandenį 1 minutei, tada ištraukus greitai dėti į šaltą vandenį. Ištraukti, rankomis nusausinti vandenį, dėti į kepimo indą ant nevirto lakšto. Vėl apšlakstyti 2 valg. š. sviesto ir margarino mišinio. Taip kartoti ( 1 minutę verdam, dedam į šaltą vandenį, nusausiname ir apšlakstome sviesto ir margarino mišiniu) su 3 lakštais. Visus juos dėti vieną ant kito į kepimo indą. Nereikia jų tiesiai iškloti, gali būti susirangę.
Pasiruoškite įdarą: sumaišykite rikotą su kapotomis petražolėmis, špinatais, druska ir česnaku.
Kai kepimo inde sudėti 4 tešlos sluoksniai ( 1 nevirtas ir 3 apvirti) uždėti įdaro. Toliau sudėti kitus 3 apvirtus tešlos sluoksnius, kas kartą patepant tirpintu sviestu. Dėti ar įdaro ir sudėti likusiu apvirtos tešlos gabalus. Paskutinį sluoksnį dėti nevirtą. Vėl apšlakstyti likusiu tirpintu sviestu ir margarinu.
Toliau galimi du kepimo būdai: 1. Kepti 200C orkaitėje, kol tiek viršus, tiek apačia apkeps, o vidus bus lyg lazanijos. 2. Dėti metalinę kepimo formą ant viryklės ir kepti sukinėjant, kol gražiai apačia apskrus. Tada, naudojant didelį padėklą, apversti, prieš tai vėl ištepus skardą sviestu.
2 kiaušiniai
50 ml vandens
25 ml natūralaus jogurto
2 st. miltų
1 valg. š. aliejaus
0,5 arb. š. druskos
Įdarui
apie 300gr rikotos
saujelės petražolių
špinatų
2 skiltelės česnako
druskos
Patepti
100 g sviesto
Tešlai virti
3,5 l vandens
2 valg. š. druskos
Pagaminti tešlą - kiaušinius, vandenį, jogurtą ir druską, aliejų sumaišyti dideliame dubenyje, tada supilti miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi būti gana kietoka. Palikti tešlą pastovėti 30min.
Padalinti tešlą į 11-12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočioti iki labai plono apskritimo.
Užvirinti 3,5 l vandens, įdėti 2 valg. š. druskos. Šalia pasiruošti didelį šalto vandens dubenį. Kepimo formą ištepti tirpintu sviestu. Dėti pirmą iškočiotos tešlos lakštą. Aptepti 2 valg. š. sviesto ir margarino mišinio. Kitą tešlos lakštą dėti į verdantį vandenį 1 minutei, tada ištraukus greitai dėti į šaltą vandenį. Ištraukti, rankomis nusausinti vandenį, dėti į kepimo indą ant nevirto lakšto. Vėl apšlakstyti 2 valg. š. sviesto ir margarino mišinio. Taip kartoti ( 1 minutę verdam, dedam į šaltą vandenį, nusausiname ir apšlakstome sviesto ir margarino mišiniu) su 3 lakštais. Visus juos dėti vieną ant kito į kepimo indą. Nereikia jų tiesiai iškloti, gali būti susirangę.
Pasiruoškite įdarą: sumaišykite rikotą su kapotomis petražolėmis, špinatais, druska ir česnaku.
Kai kepimo inde sudėti 4 tešlos sluoksniai ( 1 nevirtas ir 3 apvirti) uždėti įdaro. Toliau sudėti kitus 3 apvirtus tešlos sluoksnius, kas kartą patepant tirpintu sviestu. Dėti ar įdaro ir sudėti likusiu apvirtos tešlos gabalus. Paskutinį sluoksnį dėti nevirtą. Vėl apšlakstyti likusiu tirpintu sviestu ir margarinu.
Toliau galimi du kepimo būdai: 1. Kepti 200C orkaitėje, kol tiek viršus, tiek apačia apkeps, o vidus bus lyg lazanijos. 2. Dėti metalinę kepimo formą ant viryklės ir kepti sukinėjant, kol gražiai apačia apskrus. Tada, naudojant didelį padėklą, apversti, prieš tai vėl ištepus skardą sviestu.
Dar teko lankytis "Virtuvės mitų griovėjų" knygos pristatyme. Kartu su Beata, Skirmante, Karolina ir Asta keliavom į Vilnių (kodėl niekas su maistu susijusių renginių nedaro Kaune??). Mąstantiems apie jų knygos pirkimą galiu pasakyti, kad knyga tikrai labai gražiai pateikta, receptai viliojantys, o visus produktus galima rasti Lietuvoje.
Dėkui žurnalui "Virtuvė", kad organizuoja ir kviečia :)
Super!!! Šaunuolė Tu Indre :) Žaviuosi Tavo energija :*
AtsakytiPanaikintiReda, dėkui, nors nesijaučiu nieko ypatingo padariusi :) tik labai labai noriu visur suspėti :>
Panaikintisveikinu aktyviausią tinklaraštininkę! O aš dar anyžiaus nekenečiu... kol kas. Pyragas???
AtsakytiPanaikintiDėkui :) aš žinok irgi maniau, kad jų nemėgstu. Iki kol netyčia nepasirinkau to prieskonio ir neiškepiau 3 identiškų pyragų :) taip ir pamėgau :D kai bus receptas primygtinai siūlau bent pusę normos išbandyti (tik žinoma su kvapiais, dideliai anyžiaus grūdeliais, o ne su tokiais perdžiūvusiais, kur būna pakeliuose). Jei nepatiks - paštu man atsiųsi ir nesusigadins produktas :)
Panaikinti