Puikus patiekalas visiems mėgstantiems baklažanus. Šis pietų Italijos patiekalas patiks ir lietuviškiems skrandžiams. Juolab, kad paruošus didelį dubenį galima palikti šaltai ir skanauti vos užsigeidus :) Tiesa nedėjau petražolių - bet jei mėgstate jas - pabaigoje apibarstykite jomis.
3 žmonėms užkąsti:
aliejaus kepimui
1 baklažanas
0,5 valg. š. raudonėlių (šviežių arba džiovintų)
druskos
pipirų
1 nedidelis raudonas svogūnas
2 skiltelės česnako
15-20 kapario uogų arba šaukštas smulkių kaparėlių
10-15 žaliųjų alyvuogių be kauliukų
2-3 šaukštai žolelių acto (galima naudoti ir šį)
2 dideli pomidorai
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Baklažanus stambiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę. Ten pat sudėkite susmulkintus raudonėlius. Pasūdykite, užberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Kepkite ant kaitrios ugnies 4-5 minutes, kol baklažanai suminkštės.
Svogūną susmulkinkite. Česnako skilteles supjaustykite plonas griežinėliais arba įspauskite į keptuvę. Ten pat suberkite ir svogūną. Leiskite pakepti porą minučių.
Suberkite kapario uogas ir alyvuoges, viską apšlakstykite žolelių actu.
Pomidorus smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę. Kepkite 10-15 minučių, kol pomidorai suminkštės.
Paragaukite, pagardinkite, jei reikia, druska, pipirais, actu ar aliejumi.
Skanaukite vieną ar su skrudinta duona.
Skanaus :)
Pagal Jamie Oliver "Mano Italija"
Indre - nuotrauka zurnaline!
AtsakytiPanaikintiDėkui už komplimentą :) (neprieštarausiu, nes sako, kad lietuviai labai nemoka gerų žodžių priimt ir visad turi ką paprieštaraut :]])
Panaikinti