Pages

2012-07-05

Kiaulienos kepsneliai su obuoliais ir sidru

Jau nuo pat pirmo numerio išleidimo žiūrėjau aš į šią Eglės iš Monkey dinner paruoštą kiaulieną. Žiūrėjau ir negaminau - vis atsirasdavo kitų, svarbesnių reikalų. Čia kaip su knygomis - svarbu turėti, skaityti, grožėtis, žymėtis must do receptus, o atėjus į virtuvę gaminti kažką neplanuoto. Nors darbe ir gyvenime turiu susidėliojus aiškius planus, su receptais taip neišeina :]]
Nevalgantiems mėsos primygtinai rekomenduoju pasidaryti šį padažą su obuoliais - sultinį pakeitusi sidru neapsirikau - skonis fantastiškas!

2 valgytojams:
2 kiaulienos pjausnių ("karbonadinės")
2 arb. š. medžiotojų prieskonių mišinio
žiupsnelis druskos
šiek šiek maltos saldžiosios paprikos
2 arb. š. kmynų
aliejaus kepimui
1 raudonasis svogūnas
2 rūgštūs obuoliai
druskos, pipirų
2 valg. š. spanguolių ar serbentų drebučių
200 ml natūralaus obuolių sidro (prancūziško ar bent Kiss dry, jokiu būdu ne to saldaus limonado)

Mėsą išmuškite ir apibarstykite prieskonių mišiniu, druska, paprika ir kmynais. Leiskite pasimarinuoti bent valandą, o jei yra galimybė ir ilgiau.
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir sudėkite kepsnius. Apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus (apie 5-6 minutes vienai pusei, priklausomai nuo storio). Išimkite mėsą iš keptuvės ir padėkite, kad neatvėstų.
Svogūną supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę, kurioje kepė mėsa. Obuolį nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite prie šiek tiek apkepusių svogūnų. Pagardinkite druska, pipirais. Kai obuoliai kiek apkeps - sudėkite spanguolių drebučius ir supilkite sidrą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol dalis sidro nugaruos, o padažas sutirštės. Saugokite, kad neišbėgtų.
Bebaigiant ruošti padažą sudėkite mėsą atgal ir dar pašildykite 1-2 minutes.
Ypač skanu su bulvių koše.

Skanaus :)


Pagal kulinarinio žurnalo "°C" 2011 rudens numerį

2 komentarai:

  1. Atrodo sultingi ir labai skanus. mesa su obuoliais man isvis labai skanus derinys..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui :) būtinai pamėgink ir šį variantą su sidru ir rūgščiais drebučiais ;)

      Panaikinti