Apie salotas kalbėti turbūt neverta - a la graikiškų variacijų pilnas internetas (bus ir manosios - agurkai, pomidorai, juodos alyvuogės, žalios alyvuogės, geltona paprika, raudonas svogūnas, tikra feta, salotos).
O apie padažą verta pakalbėti atskirai.
Įprastai nemaišau įmantrių padažų - užberiu druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus ir skanaus acto. Na bet šiandien užsimaniau paieškoti kažko, kas būtų greitai pagaminama ir tinkama laikyti ilgiau, kad visad būtų po ranka. Tad čiupkit mažus matavimo samtelius ir gaminkit!
100ml buteliukui užpildyti reikės:
2 ml česnako miltelių (ne granulių)
2 ml džiovinto raudonėlio (oregon)
2 ml džiovinto baziliko
1 ml maltų juodųjų pipirų
1 ml druskos
1 ml garstyčių
50 ml aliejaus
50 ml acto (naudojau granatų actą iš Vom Fass)
Visus ingredientus sudėkite į butelį ir suplakite. Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
NB! Jei naudosite šviežius česnakus ir bazilikus laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2-3 dienas.
Gurmaniškų actų, aliejų, likerio, viskio ir nuostabių buteliukų jiems galite įsigyti parduotuvėje "Vom Fass" Kaune, adresu Laisvės alėja 46.
Idėja iš čia
Noriu ir aš į Von Fass... :(
AtsakytiPanaikintiJul, atvažiuok būtinai ;) o jei ne - aš kažkada turėsiu vykt iki Vilniaus. Mažu ko paimt ir perduot kam nors, jei ne Lietuvoj būsi? :)
PanaikintiVyk vyk į Vilnių, į Yogį :) :)
PanaikintiPamąstysiu, internetuose pavartysiu, ir ir.. Pasakysiu. Aišku, anksčiau ar vėliau ir pati būtinai Kaunan atlėksiu, bet.. :)
Bet matai, kokie tie žmonės juokingi. Turi vieną, nori kito.
Tikrai taip :) o kai viena bus pas tave, o kita pas mus tai matyt ne taip dažnai pavyks net apsižiūrėjimui nosį įkišt :]]
Panaikinti1 ml gartysciu milteliu ar garstyciu garstyciu ? :D ir kaip atmatuot ta 1 ml..
AtsakytiPanaikintiGarstyčių pastos/kremo :) Bent aš tai turiu tokius šaukštelius, kur parašyta mililitrai. 1 ml būtų ant peilio galo kupinai maždaug :)
Panaikinti