Pages

2012-12-30

Apelsininė silkė

Kas sakė, kad silkė tik Kūčių patiekalas? Tokią patiektą mažais indukais manau drąsiai galite dėti ir ant Naujametinio stalo.
Labai skani, lengva ir gaivi. Tikrai verta išmėginti.

6 silkių filė (apie 450 g) (naudojau rausvąją silkių filė)
200 ml vandens
60 ml cukraus
60 ml acto (9-12%)
2 apelsinai
1 svogūnas
rožinių pipirų
2 lauro lapai
šiek tiek smulkintų svogūno laiškų

Supjaustykite silkes 1 cm pločio juostelėmis. Išmaišykite vandenį, actą ir cukrų, kad cukrus ištirptų.
Vieną apelsiną perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis iš vieno gabalėlio. Kitą apelsiną supjaustykite plonais griežinėliais, padalinkite juos ketvirčiais. Supjaustykite svogūną griežinėliais. Į marinatą supilkite apelsinų sultis, suberkite rožinius pipirus, lauro lapus. Stiklainyje sluoksniais dėkite silkę, apelsinus, svogūną ir laiškus.
Užpilkite marinatą ir palikite šaldytuve 24 valandoms.

Pagal Astą iš Villa Alps
Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Ne pirmam bloge randu šitą silkę ir kuo toliau tuo skaniau man ji atrodo :D

    AtsakytiPanaikinti