Nuotrauka nėra pati tobuliausia, bet šie iešmeliai labai patiko operacijos "Bulvės 2012" dalyvėms, tad manau nusipelno patekti į blogą (o ir būti perfotografuoti, kai tik vėl turėsiu moliūgo).
Tikslių kiekių nebus - gaminkite iš tiek, kiek manote, kad suvalgysite :) vienam iešmeliui naudojau 3 gabalėlius bulvės ir 3 gabalėlius moliūgo.
Iešmeliams:
Bulvių
Moliūgo
Svarainių balzaminio acto (galite keisti ir kitu mėgstamu)
Cukraus
Pipirų
ALyvuogių aliejaus
Maltos rūkytos saldžiosios paprikos
Šviežių rozmarinų (tinka ir šaldyti)
1/2 citrinos žievelės ir sulčių
Padažui:
100g riebios grietinės
3-4 lapeliai šviežių ar šaldytų mėtų
žiupsnis krapų
1 skiltelė česnako
drusko
pipirų
20 g tarkuoto kietojo sūrio
Iešmelius pamerkite į karštą vandenį.
Bulves
nuskuskite, supjaustykite gabalėliais tinkamais vėrimui ir virkite 5-7 minutes.
Moliūgą supjaustykite kubeliais ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Apkepkite. Kai moliūgas vietomis apskrus, įpilkite svarainių balzaminio
acto (jo yra VOM FASS - Lietuva parduotuvėse), porą šaukštų cukraus, pipirų ir dar šiek tiek pakaitinkite ant mažos ugnies, neleiskite
ištežti!
Bebaigiant virti bulvėms jas pasūdykite, bet neleiskite
išvirti iki galo. Bulves nukoškite, sudėkite į dubenį, įpilkite
alyvuogių aliejaus, užberkite maltos rūkytos saldžiosios paprikos,
druskos, pabarstykite rozmarinais. Atsargiai išmaišykite.
Išjunkite ugnį
po moliūgu. Įspauskite pusės citrinos sultis, užberkite pusės citrinos
žievelę ir išmaišykite.
Imkite gabalėlį moliūgo ir verkite ant išmirkyto
iešmelio, tada bulvės ir tada vėl moliūgo. Suvertus iešmelius dėkite į
kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite likusiu aliejumi nuo
bulvių ir sultimis nuo moliūgo ir kepkite 15 minučių iki 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje.
Padažui visu ingredientus sumaišykite rankiniu maisto smulkintuvu. Tiekite karštą.
Skanaus :)
Tikra buvo labai skanūs!
AtsakytiPanaikintiReiktų jau gal vėl kokios nors temos proga susibėgt :)
PanaikintiBūtų nuostabu!
PanaikintiPagal praeitą pakalbėjimą tai tau organizuoti ;) iš bėdos galima ir pas mane :)
PanaikintiVakar pamėginau ir pritarsiu Forelle, kad tikrai skanu! Nors buvo šiokių tokių modifikacijų: truputis medaus, čiobreliai, aitrioji paprika ir iešmeliai pasilikę parduotuvėje:>
AtsakytiPanaikintiVisgi puikiai susivalgė kurį laiką sandeliuke liūdėjęs moliūgo gabaliukas!:)
Ačiū už idėją!
Smagu, kai receptas keliauja toliau ir yra modifikuojamas bei tobulinamas :) manau naujam moliūgų sezone aš irgi jį kartosiu ;)
Panaikinti