Pages

2013-02-07

Mieliniai riestainiai su cinamonu

Mieliniai gaminiai nesitraukia nuo mano stalo :) Šie riestainiai gardūs, nors darbo įdėti teks. Tešla lipnoka, tad rekomenduočiau ją ruošti su duonkepe ar bent su mikseriu ir tešlos minkymo antgaliais.
Minkštas vidus, vos vos traškus viršus - šie riestainiai bus tikras skanėstas prie arbatos. Skaniausi šviežiai kepti, bet neblogi ir kitą dieną.
12 riestainių:
10 g šviežių mielių
1 1/4 puodelio šilto vandens
6 valg. š. rudojo cukraus
2 3/4 - 3 1/4 puodelio miltų + minkymui
3 valg. š cinamono
1 arb. š. druskos
2 valg. š aliejaus

Viršui:
3 valg. š rudojo cukraus
3 valg. š balto cukraus
3 valg. š cinamono
4 valg. š pieno

Mieles ištrinkite su 3 šaukštais rudojo cukraus. Įpilkite šiltą vandenį, išmaišykite ir leiskite pastovėti 4-6 minutes, kol šiek tiek suputos.
Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną ir druską. Supilkite mielių mišinį. Minkykite apie 10 minučių, kol gausite tamprią lygią tešlą. Aptepkite tešlą aliejumi, indą uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti šiltoje vietoje maždaug valandai.
Išminkykite tešlą. Ja padalinkite į 12 dalių. Kiekvieną jų miltuotomis rankomis iškočiokite į kamuoliuką, jį šiek tiek suplokite ir dar kartą pabarstykite miltais.
Dideliame puode užvirkite gerą sprindį vandens. Suberkite 3 šaukštus cukraus.
Kamuoliukų viduryje pirštu padarykite skylę ir suformuokite riestainį. Dėkite paruoštus riestainius į puodą su verdančiu vandeniu ir kiekvieną pusę virkite 45-60 sekundžių. Apvirtus riestainius nusausinkite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Indelyje sumaišykite cukrus ir cinamoną. Riestainius patepkite pienu ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol gražiai parus. Prieš tiekiant leiskite bent 5 minutes ataušti ant grotelių.

Skanaus :)

Pagal Taste of home

8 komentarai:

  1. Virti o tada kepti? Oho, čia šiek tiek darbo ir kantrybės tikrai reikia :) aš gal geriau užsukčiau pas tave arbatos :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na kaip skaičiau - būtent apvirimas ir padaro riestainius riestainiais :)

      Panaikinti
  2. Na štai, išaušo ir pas tave riestainių diena :) Šie cinamoniniai labai viliojančiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šviežūs labai patiko - vien tas cukraus sluoksnelis - tikras smagumas kasti ir barstyti :D

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Dalia - verta. Jei manai, kad tingėsi virti ir t.t. - daryk pusę normos :)

      Panaikinti
  4. Jau tas atpjautas gabaliukas... norisi dėti į burną :) Tikrai labai vilioja! Ir aš vis ketinu ketinu, bet imsiu ir išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti