Bandelės keptos ta proga, kad įmonėje dirbu jau metus. Greitai tas laikas praėjo...
Bandelės labai skanios, lengvai paruošiamos. Rekomenduoju gaminti su mieline tešla - man šios buvo traškesnės.
Jei įdaras išeina per skystas - įmaišykite dar šaukštą ar du džiūvėsėlių.
5 lapeliai sluoksniuotos mielinės tešlos
250 g vištienos filė (naudojau mažąją)
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
2 valg. š. saldaus čili padažo (naudojau Santa Maria)
1/4 arb. š. aliejaus
1 valg. š. sojos padažo
1 arb. š. kario
1 rba. š. druskos
maltų juodųjų pipirų
1/2 arb. š. malto imbiero
3 valg. š. džiūvėsėlių
juodojo sezamo sėklų
grietinėlės ar pieno aptepimui
Svogūnus ir česnaką supjaustykite ir apkepkitei aliejuje, kol suminkštės. Įmaišykite kario miltelius ir pakepkite 30 sekundžių (neilgiau, kitaip karis apkars)
Vištieną stambiai supjaustykite ir sudėkite rankinio smulkintuvo indą su peiliukais (arba sumalkite mėsmale). Supilkite čili, sojos padažą, aliejų, suberkite imbierą, druską ir pipirus. Malkite, kol gausis vientisa masė.
Į vištieną įmaišyti svogūnus ir džiūvėsėlius.
Tešlos kvadratėlį kiek pakočiokite, kad jis būtų ilgesnis. Per vidurį dėkite vištienos masės ir užlenkite kraštus, kad išeitų dešrelė. Supjaustykite. Aptepkite grietinėle arba pienu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.
Skanaus :)
Pagal Kayotic Kitchen
Kažką panašaus kepdavau iš Sonatinos blogo. Tikrai labai skanios bandelės.Senokai kepiau tai priminei man, kad reiktų vėl kada išsikept :)
AtsakytiPanaikintiReceptas nėra labai naujas tos olandės blog'e, tad manau tikrai ne vienų namų pamėgtas ;) juolab, kad darbo mažai, o skonis puikus :)
Panaikinti