Pages

2013-02-04

Pikantiškos sluoksniuotos tešlos bandelės

 Gardūs pikantiški pyragėliai puikiai tiksiantys vyriškam alaus stalui. Paprasta kaip 2x2.
Kadangi Švyturys padovanojo naujojo Old Port Ale - tikrai puikiai tiks prie jo. Darbo nedaug, o skonis puikus. Išmėginkite!
Naudojau:
2 lapelius sluoksniuotos bemielės tešlos
4 griežinėlius vytinto jautienos kumpio
2 kornišonus
50 g fermentinio sūrio (rinkitės švelnesnį, nes kumpis ir agurkėliai ir taip sūrūs)
2 šaukštus pomidorų pastos
žiupsnį Viduržemio jūros prieskonių
grietinėlės ar pieno aptepimui
juodojo sezamo sėklų

Kumpį ir agurką supjaustykite gabalėliais. Sūrį sutarkuokite. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius. Viską gerai sumaišykite.
Tešlą šiek tiek pakočiokite, kad būtų platesnė. Dėkite išilgai per vidurį įdaro ir susukite cilindro forma.
Aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio bandelėmis. Aptepkite grietinėle arba pienu, pabarstykite sezamo sėklų.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes, kol gražiai parus.

Skanaus :)

2 komentarai: