Nesu mėgėja kepti riebaluose, bet kartais imi ir užsimanai. Purūs purūs blynai! Su trupučiu kandančio imbiero aštrumo. Skanūs ir šilti ir šalti, skirti Santa Maria konkursui :). Puikiai tiks savaitgalio pusryčiams ar pietums ;).
3 keptuvėms (apie 30 spurgyčių-blynų)
2 vidutiniai bananai (apie 200-250g)
1 valg. š. citrinos sulčių
90 g varškės (9% riebumo)
1 didelis kiaušinis
150 g miltų (405D)
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. sodos
1 valg. š. malto imbiero
aliejaus kepimui
Patiekimui:
cukraus pudros
plaktos vos saldintos grietinėlės
tirpinto šokolado su aitriąja paprika
Į rankinio smulkintuvo indą sudėkite gabalėliais sulaužytą bananą, įpilkite citrinos sulčių. Susmulkinkite viską iki košelės. Sudėkite varškę ir dar syk gerai išsukite.
Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų, sodą (jos nugesinti nereikia!), imbierą. Viską gerai išmaišykite. Padėkite šaltai 15-30 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite maždaug stalo teniso dydžio šaukštais tešlos ir kepkite apie 3-4 minutes, kol gražiai parus iš abiejų pusių.
Serviruokite lėkštėje pabarstę cukraus pudra, šone dėkite kaugę plaktos grietinėlės, ją apibarstykite trupučiu malto imbiero, įpilkite samtelį tirpinto šokolado.
Skanaus :)
Aš kažkaip dažniausiai ir nemėgstu kept riebaluose :) Skaniai skamba blynelių receptas, visus viena suvalgyčiau..
AtsakytiPanaikintiTikrai neįveiktum ;) šitos normos 2 žmonėms gerai pavalgyt užtenka ;)
PanaikintiSveiki, noreciau suzinoti daugiau apie jusu receptus. Gal galite parasyti savo email? aciu: )
AtsakytiPanaikintiSveiki, man parašyti galite gpmagija et gmail.com :)
Panaikinti