Savaitgaliui kepiau labai šokoladinį pyragą - brownie. Pagaliau pavyko taip, kaip norėjau. Šlapias, sodrus - praktiškai tobulas. Rekomenduoju išbandyti ;)
NB! Kai kurie produktai sugraduoti mililitrais. Originaliame recepte dar viskas buvo apglaistoma tirpintu šokoladu, bet man užteko saldumo ir nebesinorėjo papildomo riebaus saldumo sluoksnio.
1 skardai:
100g sviesto
100g šokolado (52% kakavos)
237ml cukraus
3 kiaušiniai
200ml maskarponės sūrio (apie 3 itin kupinus šaukštus)
1 arb. š. vanilinio cukraus
120ml karčios kakavos
120ml miltų (405)
žiupsnelis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
Sviestą ištirpinkite su šokoladu.
Išplakite cukrų, kiaušinius, maskarponę ir vanilinį cukrų. Įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą. Suberkite kakavą, miltus ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Neplakite.
Kepkite 40-50 minučių orkaitėje. Atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus :)
Pagal receptą rastą čia.
Ou! Skamba puikiai dėl tos maskarponės sudėtyje :) reiks prisiruošt kada pradėt kept vėl :)
AtsakytiPanaikintiMhm - ji čia padaro tą skonio ir tekstūros stebuklą` :)
PanaikintiAš šitą kepiau dukros pirmąjam gimtadieniui, žiauriai skanus!
AtsakytiPanaikintiTikrai taip. Manau, kai ateis vasara, aptepsiu jį dar ledais su šviežiomis braškėmis :)
PanaikintiO jei ne mililitrais, tai kiek mazdaug det cukraus, miltu ir kakavos? Gaila, kad neturiu kaip pamatuoti mililitrais.. :(
AtsakytiPanaikintiSveiki, cukraus apie 225 g., miltų apie 45 g, kakavos apie 45 g.
PanaikintiTiksliai nematavau - standartinis reklaminis puodelis būna 237-250 ml, tai pagal jį ir likusius ml +- matuodavau :)