Pages

2013-04-04

Labai šokoladiniai sausainiai

Beata priminė, kad turiu nepublikuotą receptą - ogi labai šokoladinius sausainius. Šokoladas tešloj + gabaliukai. Aukštesnis lygis tikriems šokoholikams tik apglaistyti šokoladu :)

Dvi skardos:
200 g juodo šokolado
4 šaukštai sviesto
2 dideli kiaušiniai
140 g cukraus
žiupsnelis vanilinio cukraus/vanilės esencijos
90 g miltų
žiupsnis cinamono
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
300 g juodo šokolado sukapoto gabalėliais (rekomenduoju pamaišyti ir su pienišku)

Ištirpinkite 200 g šokolado ir sviestą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, tuomet į jų masę sudėkite šiek tiek pravėsusį šokoladą ir išmaišykite. Suberkite miltus, cinamoną, kepimo miltelius, druską. Išmaišykite, tuomet sudėkite likusį kapotą šokoladą ir vėl išmaišykite.
Krėskite masės ant kepimo popieriumi išklotos skardos (palikite tarpus, nes sausainiai plėsis) ir kepkite 12-15 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus :)

Pagal Martha Stewart

2 komentarai:

  1. Čia tikriausiai panašūs į trigubus šokoladinius sausainius kuriuos aš bandžiau. Siaubingai nuodėminga ir nerealiai skanu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kodėl pas tave drigubi? :D Pas Martą St. jie vadinasi dvigubi. Glaistu gal puošei? :)

      Panaikinti