Pages

2013-04-05

Aštrūs sausainiai su alyvuogėmis


Prieskonių iš Maroko dar nebuvau bandžiusi, todėl labai apsidžiaugiau, kai jų padovanojo "Magelano kelionės" su Dainiumi Kinderiu priešakyje. Egzotiškas keliones galima užsisakyti pas juos, o aš kviečiu į virtuvę ir išbandyti aštrias lazdeles su alyvuogėmis ir harissa prieskoniu mišiniu. Neapsigaukit - jis tikrai aitrus, bet šis užkandis puikiai tiks prie stiklinės alaus ar vyno.

1 skardai naudojau:
100g varškės (9% riebumo)
100g sviesto
50g fermentinio sūrio (ypač tiktų raudonasis Čederis, bet tiks ir paprastas)
žiupsnelį druskos
žiupsnelį prieskonių mišinio Harissa (galima sudėtis aitrioji paprika, česnakai, kalendra, kuminai, paprikos, druska)
200g miltų
saują žaliųjų alyvuogių

Sutarkuokite sūrį. Alyvuoges sukapokite. Suminkykite visus ingredientus iki vientisos masės (ji neturėtų būti lipni). Gnybkite po gabalėlį tešlos ir kočiokite į pailgas norimo storumo lazdeles ar norimos formos sausainukus. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 20-25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus.

Skanaus :)

6 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Drąsiai kepčiau daugiau, nes skanūs ir kitą dieną :)

      Panaikinti
  2. Aš šiandien iš lovos iššokau ir pamačiau ant stalo siuntinį su tais prieskoniais :)) o tu greita, aš tik savaitgalį gaminsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kartais planai ir laikas sutampa :) žiūrėsim, ką tu skanaus sugalvosi :)

      Panaikinti
  3. O taip, aš tokių sausainiukų tikrai norėčiau prie vyno :)

    AtsakytiPanaikinti