Pages

2013-04-06

Naminis šokoladinis pudingas

Turiu prisipažinti - pirmą kartą viriau naminį šokoladinį pudingą. Ir tikrai - jis daug skanesnis už pirktinį. Nors nesinorint terlioti ir pudingą iš pakelio galima pagerinti pagal šį receptą. Tad jums spręsti - gaminsite nuo pradžių ar ne ;) Puikiai tiktų skaniai šeštadienio popietei, tad pirmyn į virtuvę :).

4 porcijoms reikės:6 valg. š. cukraus
1/4 stiklinės kukurūzų krakmolo
1/4 stiklinės karčios kakavos
žiupsnelio druskos
2,5 stiklinės pieno (stiklinė 237ml)
1,5 stiklinės grietinėlės 20% riebumo (neradau tokios pirkti, todėl naudojau 200ml 30% ir praskiedžiau pienu iki reikiamo kiekio)
125 g juodojo šokolado
4 valg. š. sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto arba cukraus

Dubenyje sumaišykite cukrų, krakmolą, kakavą ir druską. Lėtai supilkite pieną, tuomet grietinėlę, gerai išmaišykite.
Uždėkite mišinį ant vidutinės ugnies ir virkite, kol pradės tirštėti. Sumažinkit ugnį ir pavirkite dar 1-2 minutes.
Nuimkite nuo ugnies. Gabalėliais sulaužykite šokoladą, susmulkinkite sviestą. Šiuo ingredientus ir vanilės ekstraktą įmaišykite į šiltą pudingą.
Išpilstykite į indelius, o kad nesusidarytų kieta plėvelė uždenkite maistine plėvele ar tiesiog maišeliu. Tiekite atšaldytą vieną ar su įvairiais vaisiais (mano variante su konservuotais mangais).

Skanaus :)

Pagal "Вкусно и полезно" 2013 kovo numerį.

2 komentarai: