Pages

2013-04-08

Kepta vištiena a la Marokas


Kai pamačiau, kad Dainius Kinderis prieskonių rinkinėlyje padovanojo ir Za'atar bei Sumac (Žagrenis) - pirma mintis buvo ši vištiena pamatyta Jurgos puslapyje. Nors ir esu krūtinėlės mėgėja - kitą sykį arba jau pjaustyčiau gabalais arba rinkčiausi kulšeles, kad marinatas visas dalis geriau apsemtų. Žinoma kvapas buvo nepakartojamas!

6 vištienos gabalų (pvz. kulšelių)
2 vidutinių svogūnų, supjaustytų plonomis riekelėmis
2 česnako skiltelės, sutraiškytos
4 v. š. aliejaus
1 a. š. cinamono
1 v. š. žagrenio
1 citrina, supjaustyta plonai
200 ml vandens arba vištienos sultinio
1 1/2 a. š. druskos
1 v. š šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 v. š. za'atar'o

Marinatui sumaišykite visus prieskonius išskyrus za'atar. Užpilkite marinatu vištieną ir palikite pasimarinuoti ne mažiau kaip 4 valandas. Sudėkite vištieną į kepimo indą, supilkite marinato, kad apsemtų mėsą iki pusės, užberkite za'atar prieskonių (tik nešliūkštelkit tiek, kiek aš :) ). Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaite 35-45 minutes, kol vištiena gražiai apkeps.

Skanaus :)

Pagal Jurgą

2 komentarai:

  1. Atrodo 'perfect'! :) paskutiniu metu vištą visada kepu maišelyje, nes noriu sultingumo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atrodo kaip užkasta po prieskoniai :) dėl kepimo maišelyje - manau tikrai būtų prieskoniai geriau pasiskirstę :)

      Panaikinti