Itin gardus ir greitai pagaminamas tortas. Neprireiks net orkaitės ;) spanguolių ir mascarponės derinys tiesiog puikus. Tortas skaniausias po 2 dienų šaldytuve. Dabar labai populiarių 7 ingredientų pasiekti nepavyko, bet ir 8 tortui nėra daug ;)
28cm skardai:180 g šokoladinių sausainių100 g sviesto
20 g želatinos
500 g maskarponės sūrio
350 g riebaus braškinio jogurto
4 valg. š. cukraus pudros (jei mėgstate saldžiau - dėkite daugiau)
0.5 citrinos sulčių
150 g džiovingų spanguolių (naudojau "Arimex")
Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su trupiniais. Juos suslėkite į tortinę nuimamais kraštais.
Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. Maskarponę sumaišykite su jogurtu, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Įmaišykite džiovintas spanguoles. Želatiną pakaitinkite, kad ištirptų ir šiek tiek atvėsinkite. Į indelį su želatina po sudėkite 3 šaukštus kremo (dėkite po vieno, kas šaukštas gerai išmaišykite). Želatina turi būti panašios temperatūros kaip kremas, kad nesušoktų gabalais. Galiausiai supilkite želatinos masę į kremą ir gerai išmaišykite. Sukrėskite masę ant sausainių pagrindo, papuoškite spanguolėmis. Laikykite šaltai bent 4 valandas prieš tiekdami.
Skanaus :)
Pagal seniau gamintą receptą
Beje atiduokite balsą už mus Login rinkimuose:
Ne..pas mane neišstovėtų tikrai net 2 dienų.. :D
AtsakytiPanaikintiPas mane irgi, bet kartais reikia laukt svečių ir palaikyt ilgiau ;)
PanaikintiAtrodo fantastiškai skaniai, bet ar neužtektų tiesiog citrinų sulčių, kad sustingtų? gal nebūtina želatina? :))
AtsakytiPanaikintiĮdomų klausimą uždavėt. Paskaitinėjau dar, prisiminiau, ką esu bandžiusi. Tad manau, kad neužtektų, nes citrinos sultys standina kiaušinio baltymą, tirština kondensuotą pieną, na ir dar mačiau kažkas šiek tiek pila į grietinėlę. Nei vieno iš šių produktų pas mane nėra :) jei nevartojate želatinos - naudokite Agar'ą :)
Panaikintijogurta stingdyti su sultimis citrinu? :)))
AtsakytiPanaikintiIr mane nustebino, bet manau sumaišė su kiaušinio baltymais :)
Panaikintibe galo skaniai atrodo ;)
AtsakytiPanaikintiRekomenduoju išbandyti ;)
PanaikintiO man įdomu, kokiame kiekyje želatiną reikėjo tirpinti? Įtariu, kad perdaug vandens panaudojau, nes gavosi gana skysta masė :(
AtsakytiPanaikintiVansens želatinai nematuoju - įprastai suberiu granulytes į indelį ir užpilu tiek, kad apsemtų. Tuomet išmaišau ir palieku išbrinkti, po to pašildau, kad ištirptų ir įmaišau vis po šaukštą pagrindinės kremo masės. Apmaudu, kad nepavyko :(
Panaikinti