Itin gardūs kondensuoto pieno ir dribsnių sausainiai. Įkvėpti Saulėgrąžų šokolade, bet galiausiai nusprendžiau, kad šokolado nereikia. Man labai patiko gausus kiekis saulėgrąžų, o spanguolės atsvėrė kondensuoto pieno saldumą.
Svarbiausia: kepkite tik ant patikimo neprikimbančio kepimo popieriaus (geriau ant brangesnio ar bent rudo). Jei nepasitikite savo popieriumi - patepkite jį plonai sviestu.
Kondensuoto pieno pilkite tik tiek, kad vos vos suklijuotų.
2 skardos:
200g lukštentų saulėgražų
apie 100ml kondensuoto pieno
75g džiovintų spanguolių (naudojau "Arimex")
237ml (1 stiklinė) dribsnių (rinkausi pilno grūdo Kellogs)
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pirmiausia sumaišykite saulėgrąžas su spanguolėmis ir kondensuotu pienu, tada suberkite dribsnius. Priklausomai nuo dribsnių kiekio reguliuokite kondensuoto pieno kiekį - jis turi vos vos padengti, o ne sulipinti. Dėkite po šaukštą birios masės į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 10 minučių, kol gražiai parus. Šiek tiek atvėsinkite skardoje, o tuomet perkelkite pilnai atvėsti ant grotelių.
Suvartokite tą pačią dieną.
Skanaus :)
Kaip tik turiu užsilikusios kondensuoto pieno, kurio jau kurį laiką vis nesugalvojau, kur galėčiau panaudoti. Šie dribsniai - pačiu laiku! ;)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad bus naudinga ;)
Panaikinti