Seniai norėjau išbandyti - nežinau ar skonis autentiškas, bet visi, kas ragavo, - gyrė. Kolega juokavo, kad pagal dydį čia jau ne Oreos, o Oraos :D Tešla labai patirpo orkaitėje ir plėtėsi. Tad rekomenduočiau dėti apie 2 centų monetos dydžio tešlos kamuoliukus ir palikti tarpus (man vos tilpo 4x4 į skardą). Patys vieni sausainiai yra puikūs - net ir be įdaro verta juos iškepti.
Išeiga - 32 sausainiai/16 perteptų sausainių
Šokoladiniams sausainiams:
250 g cukraus
150 g sviesto, kambario temperatūros
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
1 ½ puodelio (210 g) miltų
½ puodelio (65 g) kakavos miltelių
1 arb.š. kepimo miltelių
0,5 arb. š. sodos
žiupsnelis druskos
2 arb. š. tirpios kavos miltelių (nebūtina, bet sausainiai tampa labai kvapnūs nuo jos. Tik jokiu būdu ne 3 in 1!)
Įdarui:100 g baltojo šokolado
50 g sviesto
1 stiklinė cukraus pudros
0,5 apelsino žievelė
1-2 lašai apelsinų ekstrakto
3 šaukštai kondensuoto pieno
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Išplakite cukrų, sviestą ir kiaušinį. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską, tirpią kavą į dubenį, gerai išmaišykite ir suberkite į sviesto-kiaušinių mišinį. Išminkykite tešlą. Šaukšteliu ir drėgnomis rankomis imkite po gabalėlį tešlos ir suformuokite rutuliukus. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 9 minutes. Ataušinkite kelias minutes skardoje, o tuomet perkelkite ant grotelių.
Garų vonelėje ištirpinkite baltą šokoladą. Nukelkite nuo šilumos ir įmaišykite sviestą, persijotą cukraus pudrą, apelsino žievelę, ekstraktą ir kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite.
Imkite sausainį, dėkite gerą šaukštelį įdaro ir prispauskite kitu.
Skanaukite su nesaldinta kava, arbata arba pienu.
Skanaus :)
Sausainiai pagal Saulėtą virtuvę, kremą patobulinau pagal spintelių turinį.
Man kaip tik originalūs oreos nelabai..persausi kažkokie :) o naminių visai norėčiau.
AtsakytiPanaikintiJei nemėgsti labai saldžiai rekomenduoju ir vien šokoladinių sausainių dalį kepti - jie puikūs!
Panaikinti