Pages

2013-07-17

Migdolų miltų sausainiai (be kviečių ir be cukraus)

Kai iš po migdolų pieno gaminimo atliko nemažas kiekis išspaudų - nė nemaniau jų išmesti. Negali būti, kad į pieną "suėjo" visos naudingos medžiagos. Tad nusprendžiau paieškoti sveikesnių sausainių recepto.
Jei turite migdolų išspaudas po migdolų pieno gamybos - jas plonu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir džiovinkite 1-2 valandas 100-120 laipsnių temperatūroje. Po to permalkite virtuviniu kombainu.

16 sausainių:
2 vidutiniai kiaušiniai
400 ml /~200g maltų migdolų (tiek atliko nuo migdolų pieno gamybos)
200 ml/55g kokoso drožlių
50 g juodojo šokolado
12 džiovintų figų
žiupsnelis kepimo miltelių
4 valg. š. pieno

Kiaušinius gerai išplakite. Suberkite migdolų miltus ir kokoso drožles. Šokoladą ir figas sumalkite virtuviniu kombainu ir suberkite kartu su kepimo milteliais į migdolų masę. Supilkite pieną ir išmaišykite - turėtumėte gauti gan lipnią masę. Jei suspaudus masė vis dar byra - įpilkite dar šaukštą ar du pieno.
Tešlą padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
Iš atšaldytos tešlos formuokite kamuoliukus, juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šiek tiek suspauskite.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių, kol kraštai gražiai parus.

Skanaus :)
Idėja iš Minimalist baker

2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Taip - nepritrūko nei cukraus nei miltų. Ir saldumo irgi pakako :) jei dar kada gaminsiu migdolų pieną - žinosiu kur padėti likučius :)

      Panaikinti