Pages

2019-11-04

Makaronai su vištiena ir brokoliais

Mūsų namuose visad rasite bent kelių rūšių makaronų. Po kelionės į Italiją vos dar esu lengvai pamišusi dėl šviežių ir jau audžiu mintį pasiskolinti iš anytos makaronų gaminimo mašinėlę. Puikus patiekalas, kai vakarienės ar pietų norisi per 20 minučių. Daržoves apkepu greitai ant didelės kaitros, įpilu šiek tiek vandens ir grietinėlės – viskas. Pagardas makaronams paruoštas.
Beje brokolių ir šiaip nerekomenduojama ilgai veikti aukšta temperatūra. Taip jie išlaiko daugiau maistinių medžiagų.
Dar vienas mėgstamas patiekalas mūsų namuose – nesaldus pyragas su brokoliais. O ką su jais gaminate jūs?
Makaronai su vištiena ir brokoliais
2-3 porcijos

1 valg. š. aliejaus
½ svogūno
6 pievagrybiai
300 g vištienos filė
1 skiltelė česnako
Druskos
Pipirų
švieži baziliko lapeliai
½ brokolio (apie 250 g.) žiedynėlių
2 kale kopūsto lapai
100 ml vandens
125 ml 13% riebumo grietinėlės
50 g tarkuoto grana padano arba parmezano sūrio
250 g šviežių makaronų

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Svogūną susmulkinkite ir suberkite į keptuvę. Kol svogūnai kepa, susmulkinkite pievagrybius ir taip pat suberkite į keptuvę. Vištieną supjaustykite centimetro dydžio kubeliais, suberkite į keptuvę. Įspauskite česnako skiltelę, užberkite druskos, pipirų, pagardinkite baziliko lapeliais. Kepkite 5 minutes ant didelės kaitros vis pamaišydami, kol vištiena apkeps.
Užkaiskite vandenį makaronams.
Brokolio žiedynėlius ir kale kopūsto lapus nuplaukite ir susmulkinkite. Suberkite į keptuvę, ir kepkite 1 minutę maišydami ant didelės kaitros.
Sudėkite makaronus virti (turėtų trukti apie 3 minutes, priklausomai nuo rūšies – manieji ir Lidl).
Į keptuvę supilkite vandenį ir grietinėlę, pakaitinkite, kad užvirtų ir sumažinkite kaitrą. Maišykite, kad neprikeptų. Išvirus makaronams išjunkite ir padažą. Į jį suberkite tarkuotą sūrį. Į lėkštes kraukite makaronus ir gardinkite paruoštu padažu.


Skanaus :) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą