Avienos, brokolių ir fetos sūrio pyragas

Smagu turėti gerų kaimynų. Šį kartą mane nudžiugino mėsos šmoteliu. Ne bet kokios - avienos mentės. Iki šiol avieną buvau ruošusi lygiai vieną kartą - kai gaminau kibinus prieš n metų. Tad šį kartą gavus tokį lobį, norisi pasimėgauti kiek ilgiau, nei viską suraityti į vieną kepsnį. Donna Hay vakar savo Instagram paskyroje paskelbė tartą su aviena ir baklažanais, o aš jį perdariau į variantą su brokoliais. Vos 10 ingredientų su prieskoniais ir vakarienė ant stalo.
1 skarda apie 3-4 porcijos
400 g sluoksniuotos mielinės tešlos
100 + 50 g fetos sūrio
50 ml pieno
150 g avienos (naudojau mentę)
šaukštelis aliejaus
druskos
pipirų
čiobrelių lapelių
200 g brokolio žiedynėlių
1 aitrioji paprika

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sluoksniuotą tešlą atšildykite ir ja išklokite kepimo skardą su popieriumi. Dugną subadykite šakute. Pašaukite į orkaitę ir leiskite kepti apie 7 minutes.
Fetą maisto smulkintuvu arba šakute ištrinkite kartu su pienu.
Avieną supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį aliejaus, pagadinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Kepkite ant didelės kaitros nuolat maišydami apie 5 minutes.
Brokolį išskirstykite žiedynėliais.
Papriką susmulkinkite.
Ant apkepto tešlos pagrindo tolygiai paskirstykite fetos kremą, tuomet dėkite brokolius, avieną, pagardinkite aitriąja paprika ir užtrupinkite  dar šiek tiek fetos ant viršaus.

Skanaus!

Ikvėpė Donna Hay


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite