košė

Šokoladinė košė su kriaušėmis

13:16

 Niekad nebuvau avižinės košės gerbėja. Grikių - taip, ryžių - taip. Manų - oooo taip, kai vaikystėje ją virdavo senelis, kuris vienintelis mokėjo išvirti ją be gumuliukų. Avižos - ne. Išbandžiau turbūt visas "greitai ir lengvai" versijas mažose pakuotėse. Beveik nei viena nepatiko - valgyti sutinka avariniu atveju ir visad turėdavau darbo stalčiuje, jei užkluptų badas. Ne vieną teko išmesti dėl pasibaigusio galiojimo... Juolab, jų skonis su tais visais saldikliais, pieno milteliais ir vaisių atliekėlėmis net negali būti laikoma normaliu maistu, kad ir avariniu atveju.
Kaip viskas pasikeitė? Mano dvi geros draugės ėmė lankyti sporto klubą. Neprisijungiau prie jų (puikus pasiteisinimas, kad kelionės iš Kauno į Vilnių išvargina + nebūtų, kam pasirūpinti namais ir žvėrim). Tačiau jos abi pakeitė mitybą ir kalbant apie receptus viena draugė užsiminė, kad pusryčiams tiesiog laukia, kada galės išsivirti košės su vaisiais ir skanauti ją su jogurtu. Suklusau. Tada nieko nesakiau, bet ėmiau galvoti, kad gal tikrai mano racione per daug sumuštinių ir bent kartais galėčiau juos pakeisti šiuo tuo sveikesniu. Ar bent dalinai sveikesniu, nes apibūdinta košė skamba labiau kaip desertas :) . Taip prasidėjo paieškos ir eksperimentai. Kas mano manymu turi skaniausius pusryčių receptus? Žinoma "Saulėta virtuvė". Pasisėmiau įkvėpimo ir nuo šiol kai kurie mano rytai skanesni. Be to maniau, kad košę ruošiu ilgiau, bet kartais sugebu jos išsivirti ir prieš darbo dieną, kad man yra fantastika, nes susiruošti man reikia bent 1,5 valandos.
1 skalsi porcija šokoladinės košės
1 vidutinė kriaušė
1 arb. š. sviesto
1 arb. š. rudojo cukraus
75 ml vandens
75 ml pieno
50 g 7 grūdų greito paruošimo kruopų košei
1 arb. š. ispaninio šalavijo sėklų
20 g juodojo šokolado (ne mažiau nei 70% kakavos)

Kriaušę supjaustykite kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite kriaušės kubeliu, suberkite cukrų. Pakepkite 3 minutes ant vidutinės kaitros. Supilkite pieną ir vandenį, pakaitinkite, bet neužvirkite. Suberkite kruopas, ispaninio šalavijo sėklas, sudėkite šokoladą. Virkite maišydami 2-3 minutes (tiek, kiek nurodyta ant jūsų naudojamų kruopų pakuotės). Palikite išbrinkti uždengtą košę dar 2-3 minutes. Tiekite vieną arba pagardinkite graikiškų jogurtu.

Skanaus!

You Might Also Like

0 comments