Kaip gera, kad yra vakarų, kada tūkstantį kartų girdi "O prisimeni, kai...". Kai mieliausios draugės šalia. Kai daug kalbų ir juoko. Kai tereikia vieno žodžio, kad prisimintum kaip buvo tada, kai dar gyvenom tam pačiam mieste ir matydavomės kone kasdien.
O kiek eibių prikrėsta, kiek nutikimų būta... Turbūt savaitės neužtektų visko prisiminti ir išsikikenti... Nors ir retai - bet laukti verta :)
O dabar apie tortą. Paprastas, lengvai pagaminamas, gaivus. Neliks akimirksniu. Užteks 6-8 valgytojams. Kokosinis biskvitas su jogurtiniu persikų kremu (turbūt nėra šeimininkės, kuri neturėtų savo geriausio persikų torto recepto, bet vis tiek dalinuosi - o gal pravers).
Biskvitui:
1 kiaušinis (XL dydžio)
1/2 arb. š. vanilinio cukraus (apie 7g)
80g cukraus
2 šaukštai aliejaus
80g miltų (405D rūšies)
1/2 arb. š. kepimo miltelių (apie 6g)
3 šaukštai kokoso drožlių
Kremui:
20g želatinos
100ml vandens
200ml 35% riebumo grietinėlės
50g cukraus
500g 3,5% riebumo persikinio jogurto
1/2 nedidelės citrinos sulčių
skardinė konservuotų persikų (800g) - 4 puselės
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Plona srovele supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite kokoso drožles. Tešlą pilkite į sviestu išteptą skardą ir kepkit 10-20 minučių, kol gražiai parus, o įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite sausą. Iškepusį 5 minutes atvėsinkite skardoje, o vėliau perkelkite atvėsti ant grotelių.
Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Persikus nukoškite ir susmulkinkite. Pasilikite 4 puseles papuošimui.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Supilkite jogurtą ir atsargiai išmaišykite. Supilkite citrinos sultis ir vėl išmaišykite. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite virš garų arba mikrobangėje. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmaišykite į želatiną kelis šaukštus jogurto-grietinėlės masės. Tuomet visą šį mišinį supilkite į bendrą masę. Sudėkite susmulkintus persikus ir viską gerai išmaišykite.
Ataušusį biskvitą vėl dėkite į formą atsegamais kraštais, supilkite jogurto masę. Papuoškite likusiomis persikų puselėmis ir padėkite šaltai, kad sustingtų bent 3 valandoms.
Skanaus :)
O kiek eibių prikrėsta, kiek nutikimų būta... Turbūt savaitės neužtektų visko prisiminti ir išsikikenti... Nors ir retai - bet laukti verta :)
O dabar apie tortą. Paprastas, lengvai pagaminamas, gaivus. Neliks akimirksniu. Užteks 6-8 valgytojams. Kokosinis biskvitas su jogurtiniu persikų kremu (turbūt nėra šeimininkės, kuri neturėtų savo geriausio persikų torto recepto, bet vis tiek dalinuosi - o gal pravers).
Biskvitui:
1 kiaušinis (XL dydžio)
1/2 arb. š. vanilinio cukraus (apie 7g)
80g cukraus
2 šaukštai aliejaus
80g miltų (405D rūšies)
1/2 arb. š. kepimo miltelių (apie 6g)
3 šaukštai kokoso drožlių
Kremui:
20g želatinos
100ml vandens
200ml 35% riebumo grietinėlės
50g cukraus
500g 3,5% riebumo persikinio jogurto
1/2 nedidelės citrinos sulčių
skardinė konservuotų persikų (800g) - 4 puselės
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Plona srovele supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite kokoso drožles. Tešlą pilkite į sviestu išteptą skardą ir kepkit 10-20 minučių, kol gražiai parus, o įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite sausą. Iškepusį 5 minutes atvėsinkite skardoje, o vėliau perkelkite atvėsti ant grotelių.
Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Persikus nukoškite ir susmulkinkite. Pasilikite 4 puseles papuošimui.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Supilkite jogurtą ir atsargiai išmaišykite. Supilkite citrinos sultis ir vėl išmaišykite. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite virš garų arba mikrobangėje. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmaišykite į želatiną kelis šaukštus jogurto-grietinėlės masės. Tuomet visą šį mišinį supilkite į bendrą masę. Sudėkite susmulkintus persikus ir viską gerai išmaišykite.
Ataušusį biskvitą vėl dėkite į formą atsegamais kraštais, supilkite jogurto masę. Papuoškite likusiomis persikų puselėmis ir padėkite šaltai, kad sustingtų bent 3 valandoms.
Skanaus :)
48 comments
Mmm.. kaip gardžiai atrodo :) Jaučiu koks jis lengvutis ir gaivus. Jaučiu teks bėgti į parduotuvę persikų :))
AtsakytiPanaikintiIndre - tikrai lengvas ir purus. Nors forma mano ir nemaža - 26 cm, bet kaip sakau - 6 žmonės laisvai jį įveikia :)
AtsakytiPanaikintiAš dažnai panašius gaminu. Puikūs! Norėčiau dabar gabalėlio. Na, gerai-viso gabalo :)
AtsakytiPanaikintiO Dievulėliau, atsiųskite man bent mažulytį gabalėlį...:D
AtsakytiPanaikintiEsu du išbandžiusi su persikais ir jogurtu, abu fantastiškai skanūs, todėl žinau koks čia gėris...pas mus tokie tirpte ištirpsta :)
Labai skaniai atrodo!!!
Julija - mielai vaišinu :)
AtsakytiPanaikintiReda- tikrai, jie skanūs ir taip lengvai paruošiami. Kas gali būti geriau :)
aš kolkas papuolu į tą ratą, kurios negamino torto su persikais..iš tikrųjų labai gardžiai atrodo ;)
AtsakytiPanaikintiOditele - greit pagamink kokį su savo puikia interpretacija ;)
AtsakytiPanaikintiIndre, čia ne pyragas, čia _ FANTASTIKA :)
AtsakytiPanaikintiKristina - neee, čia yra taukšt-paukšt ir tortas :) :D
AtsakytiPanaikintiTikrai, vis matau metosi persiku skardinelės pas mane, bet vis neprisiruosiu nieko is mu pagaminti, o cia taip paprasta o gaunasi tortas kuriuo negėda svečius vaišint, būtinai išbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiTikrai vis matau mėtosi pas mane persikų skardinelės ir niekaip iš jų neprisiruošiu ką nors pagaminti, bet šitas receptas atrodo lengvas, o va gaunasi koks puikus tortas, pats tas jei planuoja svečių ateit, žodžiu gaminsiu...
AtsakytiPanaikintiLabai labai skaniai ir gaiviai atrodo!
AtsakytiPanaikintiMaisto diletante - verta ją transformuoti į tokį tortuką ;) darbo nedaug, o neliks per vakarą :)
AtsakytiPanaikintiDalija - ačiū :)
Kepiau savaitgali si torta - labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiSuper - dar vienas pliusas šiam tortukui :) juk sakiau, kad nesudėtingas ;)
AtsakytiPanaikintio man kazkodel torto blynas gavosi kietas kaip akmuo, nors viska dariau pagal recepta. Bet jau maisydama tesla,jutau, kad nieko gero nebus - sudejus miltus ir kokoso drozles, ji tapo labai labai tirsta, net nesigavo tolygiai paskirstyti po torto forma.. o iskepus ji buvo sausa ir prilipusi prie formos, nors aliejumi forma buvau istepusi...
AtsakytiPanaikintiLabai keista - gal kiaušiniai jūsų maži? Nes aš visad kepiniams naudoju XL dydžio. O kokius miltus dėjot - gal ne 405D (Karališki)?
PanaikintiIšbandžiau šitą receptą - AČIŪ, puikus!
AtsakytiPanaikintiTik vietoj kokoso drožlių dėjau maltus lazdyno riešutus ir naudojau ne persikų, o braškių jogurtą su šviežių bananų gabaliukais...
Išbandžiau šitą receptą - puikus. AČIŪ.
AtsakytiPanaikintiMano versijoje vietoj kokoso drožlių į biskvitą dėjau lazdyno riešutų, o persikų jogurtą pakeičiau braškiniu su šviežių bananų gabaliukais.
Taip ir būna su geriausiais receptais - bazinis receptas yra, o toliau jau galima varijuoti.
Marija - labai smagu, kad patiko. O tavo patobulinimas tikrai šaunus - manau ir aš išmėginsiu, kai reiks greito torto ;)
PanaikintiSveiki, O jei jogurtas butu liesesnis? Netinka? Tarkim 2procentu?
AtsakytiPanaikintiSveiki, o jeigu jogurtas butu liesesnis, pvz, 2 procentu?
AtsakytiPanaikintiSveiki, tuomet tortas bus liesesnis, ne toks kreminis, gal šiek tiek daugiau želatinos dėčiau, kokiu ketvirčiu šaukštelio, nes liesi jogurtai dažnai būna ir skystesni. Bet nieko blogo nenutiks. Su mėgstamu jogurtu visaip skanu :)
PanaikintiMmm... Skaniai atrodo :) reiks išbandyt šį receptą.
AtsakytiPanaikintiLauksiu įvertinimų :)
PanaikintiNa ir suviliojjo mane šis tortukas. :) Katik susipirkau produktus ir pagaminau jį. Netrukus ragausim :)
AtsakytiPanaikintiAr patiko? :) smalsu
PanaikintiTuriu savo mėgstamą kepyklėlę, kurioje kaskart nuvykus įsigiju jogurtinio pyrago su persikų džemu. Kai nusprendžiau kažką panašaus pasigaminti, tavo jogurtinis tortukas buvo pirmasis ties kuriuo sustojo žvilgsnis (:
AtsakytiPanaikintiŠiek tiek bijausi želatinos, porakart su ja man yra nepasisekę, bet bandysiu daryti tiksliai pagal receptą, na, kažkas valgomo turėtų gautis. Pranešiu!
Laukiu laukiu, smalsu kaip pavyko :)
PanaikintiSveiki, tortukas pavyko puikiai ir labai skanus, tik man pasirode biskvitas sausokas. manau kita karta darydama torta biskvita sulaistysiu sultimis nuo persiku, tai jis tuomet bus slapesnis ir minkstesnis.
PanaikintiNa svarbiausia viskas gerai, o ir kilo idėjų kaip patobulinti ;) šaunu
PanaikintiNa idomiai :) kol kas iskepiau biskvita, bet jis kaip akmuo :) Viska dariau pagal recepta, tik kiausini naudojau m dydzio, nes tokius turejau, del vieno kiausinio nenorejau pirkti visos dezutes. ir se tau :D
AtsakytiPanaikintiBandysiu sulaistyti persiku sirupu is skardine, gal kiek suminkstes...
Keista - ar viską matavote kaip nurodyta? T.y. miltai gramais, kepimo milteliai? Jei kiaušiniai M būčiau dėjusi pusę antro, o iš likusio greitosiomis pasikepus sumuštinį :) na tikiuosi pavyks ištaisyti nesėkmę.
PanaikintiBeje kokio tirštumo tešla buvo ir kokia miltų rūšis? Neparašiau, bet visad biskvitams naudoju Karališkus arba Extra miltus, o tešla išeina, kaip gera blynų - tiršta, bet tįstanti.
PanaikintiSulaisciau biskvita sirupu nuo persiku ir jis suminkstejo. apskritai tortas gavosi dieviskas, kas ragavo, visi labai gyre. juolab kad apskritai pirma karta torda kepiau :) iki tol esu keputi tik pora pyragu ir karta keksiukus :) tik pastebejimas, kad gavosi man labai plonas sluoksnis kremo, mano kepimo forma matyt didesne.
Panaikintitai buvo repeticija pries kepant suneliui gimtadieniui. Na o siandein antras dublis. darau dviguba porcija, tai dejau 3 vnt. M dydzio kiausiniu. klausimas del plakimo. na man kiausinio plakinio turis nepadvigubeja, nors plaku tikrai labai ilgai. pasidaro daugiau, bet tikrai ne dvigubai. gal del to neiskilo?
Tesla anakart buvo labai tirsta tesla. Miltus specialiai pirkau 405D. Viska matavau, kaip parasyta.
Na matysim, kas cia man sikart gausis :)))
Smagu, kad nepasimetėt ir pavyko ir patiko visiems :)
PanaikintiDėl plakimo - na cukrus su kiaušiniais pabala kaip gogelmogelis. Cukraus kristalų beveik nelieka, masė labai puri. Gal nuo kiaušinių priklauso? Visad perku bent 2 kategorijos - t.y. tų vištų kurių narvai didesni (nes laisvėj augintų parduotuvėse nemačiau :/).
Tešla tikrai turi būt poskystė - tokia smagiai tįstanti, kaip tirštų blynų. Na sunku apibūdint - reiktų vieną kartą parodyt, kad būtų aišku :)
Sveiki! Labai noriu išmėginti šį tortą, bet norėčiau vietoj persikų jogurto naudoti graikišką natūralų, kaži kaip būtų? Reikėtų, matyt, kiek daugiau cukraus pridėti?
AtsakytiPanaikintiNa taip - maišykite ir ragaukite, kol gausite norimą saldumą :)
PanaikintiLabai liuks tortukas. greitas, skanus, lengvutis. tik beda, kad visi nori pakartoti :)
AtsakytiPanaikintitad mums uztenka max penkiem zmonem.
dekui uz recepta.
p.s. man su paprastais miltais net geriau gavosi nei su tais geraisiais. matyt ne nuo miltu priklauso, o nuo tikslaus ju kiekio...
Džiaugiuosi, kad puikiai pavyksta. O dėl kiekio - juk visad geriau 5 tortai ir viena žvakutė ;)
PanaikintiPuikus tortukas, mmmm... Pasigaminau ir pati atsivalgyt negalėjau :)
AtsakytiPanaikintiDžiugu, kad patiko ;) improvizuokit su kitais vaisiais ;)
PanaikintiNerealus tortukas. Galėčiau ir viena suvalgyti. Super, ačiū.
AtsakytiPanaikintiAčiū :) manau reikia jį pagaminti dar kartą ir surengti tinkamą fotosesiją :)
Panaikintilabai labai saunus tortukas,nedejau tik grietineles. biskvitas man gavosi minkstutis.
AtsakytiPanaikintigrietinele pakeiciau musu svelnioji varskyte.
AtsakytiPanaikintiPuiki idėja - nuo varškytės manau jis standesnis ir sotesnis :)
PanaikintiAčiū! Nuostabus tortas. Labai bijojau, kad nesigaus, bet kuo puikiausiai pavyko :D
AtsakytiPanaikinti