tortas

Jogurtinis tortas su persikais

17:57

 Kaip gera, kad yra vakarų, kada tūkstantį kartų girdi "O prisimeni, kai...". Kai mieliausios draugės šalia. Kai daug kalbų ir juoko. Kai tereikia vieno žodžio, kad prisimintum kaip buvo tada, kai dar gyvenom tam pačiam mieste ir matydavomės kone kasdien.
O kiek eibių prikrėsta, kiek nutikimų būta... Turbūt savaitės neužtektų visko prisiminti ir išsikikenti... Nors ir retai - bet laukti verta :)
O dabar apie tortą. Paprastas, lengvai pagaminamas, gaivus. Neliks akimirksniu. Užteks 6-8 valgytojams. Kokosinis biskvitas su jogurtiniu persikų kremu (turbūt nėra šeimininkės, kuri neturėtų savo geriausio persikų torto recepto, bet vis tiek dalinuosi - o gal pravers).

Biskvitui:
1 kiaušinis (XL dydžio)
1/2 arb. š. vanilinio cukraus (apie 7g)
80g cukraus
2 šaukštai aliejaus
80g miltų (405D rūšies)
1/2 arb. š. kepimo miltelių (apie 6g)
3 šaukštai kokoso drožlių

Kremui:
20g želatinos
100ml vandens
200ml 35% riebumo grietinėlės
50g cukraus
500g 3,5% riebumo persikinio jogurto
1/2 nedidelės citrinos sulčių
skardinė konservuotų persikų (800g) - 4 puselės

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Plona srovele supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite kokoso drožles. Tešlą pilkite į sviestu išteptą skardą ir kepkit 10-20 minučių, kol gražiai parus, o įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite sausą. Iškepusį 5 minutes atvėsinkite skardoje, o vėliau perkelkite atvėsti ant grotelių.

Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Persikus nukoškite ir susmulkinkite. Pasilikite 4 puseles papuošimui.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Supilkite jogurtą ir atsargiai išmaišykite. Supilkite citrinos sultis ir vėl išmaišykite. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite virš garų arba mikrobangėje. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmaišykite į želatiną kelis šaukštus jogurto-grietinėlės masės. Tuomet visą šį mišinį supilkite į bendrą masę. Sudėkite susmulkintus persikus ir viską gerai išmaišykite.

Ataušusį biskvitą vėl dėkite į formą atsegamais kraštais, supilkite jogurto masę. Papuoškite likusiomis persikų puselėmis ir padėkite šaltai, kad sustingtų bent 3 valandoms.

Skanaus :)

You Might Also Like

48 comments

  1. Mmm.. kaip gardžiai atrodo :) Jaučiu koks jis lengvutis ir gaivus. Jaučiu teks bėgti į parduotuvę persikų :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre - tikrai lengvas ir purus. Nors forma mano ir nemaža - 26 cm, bet kaip sakau - 6 žmonės laisvai jį įveikia :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš dažnai panašius gaminu. Puikūs! Norėčiau dabar gabalėlio. Na, gerai-viso gabalo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O Dievulėliau, atsiųskite man bent mažulytį gabalėlį...:D
    Esu du išbandžiusi su persikais ir jogurtu, abu fantastiškai skanūs, todėl žinau koks čia gėris...pas mus tokie tirpte ištirpsta :)
    Labai skaniai atrodo!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Julija - mielai vaišinu :)

    Reda- tikrai, jie skanūs ir taip lengvai paruošiami. Kas gali būti geriau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aš kolkas papuolu į tą ratą, kurios negamino torto su persikais..iš tikrųjų labai gardžiai atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oditele - greit pagamink kokį su savo puikia interpretacija ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Indre, čia ne pyragas, čia _ FANTASTIKA :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kristina - neee, čia yra taukšt-paukšt ir tortas :) :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tikrai, vis matau metosi persiku skardinelės pas mane, bet vis neprisiruosiu nieko is mu pagaminti, o cia taip paprasta o gaunasi tortas kuriuo negėda svečius vaišint, būtinai išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tikrai vis matau mėtosi pas mane persikų skardinelės ir niekaip iš jų neprisiruošiu ką nors pagaminti, bet šitas receptas atrodo lengvas, o va gaunasi koks puikus tortas, pats tas jei planuoja svečių ateit, žodžiu gaminsiu...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai labai skaniai ir gaiviai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Maisto diletante - verta ją transformuoti į tokį tortuką ;) darbo nedaug, o neliks per vakarą :)

    Dalija - ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kepiau savaitgali si torta - labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Super - dar vienas pliusas šiam tortukui :) juk sakiau, kad nesudėtingas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. o man kazkodel torto blynas gavosi kietas kaip akmuo, nors viska dariau pagal recepta. Bet jau maisydama tesla,jutau, kad nieko gero nebus - sudejus miltus ir kokoso drozles, ji tapo labai labai tirsta, net nesigavo tolygiai paskirstyti po torto forma.. o iskepus ji buvo sausa ir prilipusi prie formos, nors aliejumi forma buvau istepusi...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai keista - gal kiaušiniai jūsų maži? Nes aš visad kepiniams naudoju XL dydžio. O kokius miltus dėjot - gal ne 405D (Karališki)?

      Panaikinti
  17. Išbandžiau šitą receptą - AČIŪ, puikus!
    Tik vietoj kokoso drožlių dėjau maltus lazdyno riešutus ir naudojau ne persikų, o braškių jogurtą su šviežių bananų gabaliukais...

    AtsakytiPanaikinti
  18. Išbandžiau šitą receptą - puikus. AČIŪ.
    Mano versijoje vietoj kokoso drožlių į biskvitą dėjau lazdyno riešutų, o persikų jogurtą pakeičiau braškiniu su šviežių bananų gabaliukais.
    Taip ir būna su geriausiais receptais - bazinis receptas yra, o toliau jau galima varijuoti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Marija - labai smagu, kad patiko. O tavo patobulinimas tikrai šaunus - manau ir aš išmėginsiu, kai reiks greito torto ;)

      Panaikinti
  19. Sveiki, O jei jogurtas butu liesesnis? Netinka? Tarkim 2procentu?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sveiki, o jeigu jogurtas butu liesesnis, pvz, 2 procentu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, tuomet tortas bus liesesnis, ne toks kreminis, gal šiek tiek daugiau želatinos dėčiau, kokiu ketvirčiu šaukštelio, nes liesi jogurtai dažnai būna ir skystesni. Bet nieko blogo nenutiks. Su mėgstamu jogurtu visaip skanu :)

      Panaikinti
  21. Mmm... Skaniai atrodo :) reiks išbandyt šį receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Na ir suviliojjo mane šis tortukas. :) Katik susipirkau produktus ir pagaminau jį. Netrukus ragausim :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Turiu savo mėgstamą kepyklėlę, kurioje kaskart nuvykus įsigiju jogurtinio pyrago su persikų džemu. Kai nusprendžiau kažką panašaus pasigaminti, tavo jogurtinis tortukas buvo pirmasis ties kuriuo sustojo žvilgsnis (:
    Šiek tiek bijausi želatinos, porakart su ja man yra nepasisekę, bet bandysiu daryti tiksliai pagal receptą, na, kažkas valgomo turėtų gautis. Pranešiu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laukiu laukiu, smalsu kaip pavyko :)

      Panaikinti
    2. Sveiki, tortukas pavyko puikiai ir labai skanus, tik man pasirode biskvitas sausokas. manau kita karta darydama torta biskvita sulaistysiu sultimis nuo persiku, tai jis tuomet bus slapesnis ir minkstesnis.

      Panaikinti
    3. Na svarbiausia viskas gerai, o ir kilo idėjų kaip patobulinti ;) šaunu

      Panaikinti
  24. Na idomiai :) kol kas iskepiau biskvita, bet jis kaip akmuo :) Viska dariau pagal recepta, tik kiausini naudojau m dydzio, nes tokius turejau, del vieno kiausinio nenorejau pirkti visos dezutes. ir se tau :D
    Bandysiu sulaistyti persiku sirupu is skardine, gal kiek suminkstes...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Keista - ar viską matavote kaip nurodyta? T.y. miltai gramais, kepimo milteliai? Jei kiaušiniai M būčiau dėjusi pusę antro, o iš likusio greitosiomis pasikepus sumuštinį :) na tikiuosi pavyks ištaisyti nesėkmę.

      Panaikinti
    2. Beje kokio tirštumo tešla buvo ir kokia miltų rūšis? Neparašiau, bet visad biskvitams naudoju Karališkus arba Extra miltus, o tešla išeina, kaip gera blynų - tiršta, bet tįstanti.

      Panaikinti
    3. Sulaisciau biskvita sirupu nuo persiku ir jis suminkstejo. apskritai tortas gavosi dieviskas, kas ragavo, visi labai gyre. juolab kad apskritai pirma karta torda kepiau :) iki tol esu keputi tik pora pyragu ir karta keksiukus :) tik pastebejimas, kad gavosi man labai plonas sluoksnis kremo, mano kepimo forma matyt didesne.

      tai buvo repeticija pries kepant suneliui gimtadieniui. Na o siandein antras dublis. darau dviguba porcija, tai dejau 3 vnt. M dydzio kiausiniu. klausimas del plakimo. na man kiausinio plakinio turis nepadvigubeja, nors plaku tikrai labai ilgai. pasidaro daugiau, bet tikrai ne dvigubai. gal del to neiskilo?

      Tesla anakart buvo labai tirsta tesla. Miltus specialiai pirkau 405D. Viska matavau, kaip parasyta.

      Na matysim, kas cia man sikart gausis :)))

      Panaikinti
    4. Smagu, kad nepasimetėt ir pavyko ir patiko visiems :)

      Dėl plakimo - na cukrus su kiaušiniais pabala kaip gogelmogelis. Cukraus kristalų beveik nelieka, masė labai puri. Gal nuo kiaušinių priklauso? Visad perku bent 2 kategorijos - t.y. tų vištų kurių narvai didesni (nes laisvėj augintų parduotuvėse nemačiau :/).

      Tešla tikrai turi būt poskystė - tokia smagiai tįstanti, kaip tirštų blynų. Na sunku apibūdint - reiktų vieną kartą parodyt, kad būtų aišku :)

      Panaikinti
  25. Sveiki! Labai noriu išmėginti šį tortą, bet norėčiau vietoj persikų jogurto naudoti graikišką natūralų, kaži kaip būtų? Reikėtų, matyt, kiek daugiau cukraus pridėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na taip - maišykite ir ragaukite, kol gausite norimą saldumą :)

      Panaikinti
  26. Labai liuks tortukas. greitas, skanus, lengvutis. tik beda, kad visi nori pakartoti :)
    tad mums uztenka max penkiem zmonem.
    dekui uz recepta.
    p.s. man su paprastais miltais net geriau gavosi nei su tais geraisiais. matyt ne nuo miltu priklauso, o nuo tikslaus ju kiekio...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad puikiai pavyksta. O dėl kiekio - juk visad geriau 5 tortai ir viena žvakutė ;)

      Panaikinti
  27. Puikus tortukas, mmmm... Pasigaminau ir pati atsivalgyt negalėjau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiugu, kad patiko ;) improvizuokit su kitais vaisiais ;)

      Panaikinti
  28. Nerealus tortukas. Galėčiau ir viena suvalgyti. Super, ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) manau reikia jį pagaminti dar kartą ir surengti tinkamą fotosesiją :)

      Panaikinti
  29. labai labai saunus tortukas,nedejau tik grietineles. biskvitas man gavosi minkstutis.

    AtsakytiPanaikinti
  30. grietinele pakeiciau musu svelnioji varskyte.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Puiki idėja - nuo varškytės manau jis standesnis ir sotesnis :)

      Panaikinti
  31. Ačiū! Nuostabus tortas. Labai bijojau, kad nesigaus, bet kuo puikiausiai pavyko :D

    AtsakytiPanaikinti