Sriuba tiems, kam čili troškinys/sriuba nuo peršalimo jau spėjo pabosti. Saldžiarūgštė kreminė sriuba buvo užtikta "Čili" tinklo meniu, ir šis variantas akurtas iš atminties, manau, neblogai pavyko.
2-3 porcijoms reikės:
1 nedidelio svogūnonykščio dydžio imbiero gabalo
žiupsnio aitriųjų paprikų miltelių
1 šaukšto sviesto
0,5 arb š. aliejaus (ne alyvogių)
2 skiltelių česnako
5-6 vidutinių morkų
400ml daržovių sultinio
100ml šviežiai spaustų/kokybiškų apelsinų sulčių
50ml 35% riebumo grietinėlės
druskos
pipirų
Pagardinimui: krevečių, duonos kubelių
Svogūną sukapokite. Imbierą nulupkite ir suraikykite plonomis riekelėmis.Morkas sutarkuokite stambia tarka. Česnaką supjaustykite mažais gabalėliais arba sutraiškykite..
Nesvylančiame puode įkaitinkite sviestą ir aliejų (tuomet sviestas nerūks). Sudėkite svogūną ir imbierą ir palikite kepti, kol svogūnas taps skaidrus. Suberkite česnaką ir morkas, aitriųjų paprikų miltelius ir dar šiek tiek apkepkite.
Supilkite sultinį ir palikite viską virti 15-20 minučių, kol morkos labai suminkštės.
Supilkite apelsinų sultis. Paragaukite, jei reikia įberkite druskos ir pipirų.
Nukaiskite. Supilkite grietinėlę ir viską susmulkinkite rankiniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Pagardinkite marinuotomis krevetėmis (man dar labai patinka apkepti jas su sviestu ir trupučiu česnako) bei skrudintos duonos kubeliais.
Skanaus ir nesirkit :)
7 comments
mmm, morkienė :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad ne aš viena ilsiuosi :) Skaniai atrodo sriuba :)
AtsakytiPanaikintiEh.. Noriu moliūgų sezono...Vėl! Nes man tavo morkų sriubos spalva primena mano moliūgų sriubą.
AtsakytiPanaikintiJurgita - aitri morkienė sakyčiau ;)
AtsakytiPanaikintiViktorija - sezonas toks :) norisi į kiemą eiti, o ne kažką virti :]] bent man
Karolina - shame on me, vis dar neviriau moliūgienės (kokius 3 metus ruošiuosi vėl ją bandyti ir neprisiruošiu). Matyt teks laukt, kol kažkas moliūgo kokiio padovanos ir nebus kur dingt :D
Labai skaniai atrodo, nors esu absoliuti Čili tinklo nevartotoja, bandysiu:)
AtsakytiPanaikintilabai maloniai skmbantis derinys: morkos, imbieras, apelsinai; gal ir man reikes tokia sumaklinti; ir krevetes cia labai tinka!! liuks sriuba;
AtsakytiPanaikintiOdeta - žinok aš irgi nesižaviu kavininiu maistu (nebent tai gero lygio restoranas), bet kadangi mano mama labai mėgsta, kai nereikia nieko gaminti ir nieko plauti, kartais apsilankom ir tokiose :) būtent dėl to ir rinkausi iš naujojo meniu "Grynas" (o jį kaip suprantu kas ketvirtį atnaujina) ir nenusivyliau :)
AtsakytiPanaikintiAušra - oranžinė vitaminų bomba. O jei ne vitaminų (kurie kaip ten - verdant išgaruoja), tai bent spalva geros nuotaikos suteikia :)